Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Despescu clarifică problema cursurilor de conducere defensivă pe care le fac polițiștii: Se face pregătire ca la școlile de pilotaj

Facebook
despescu

Chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a spus, vineri seara, la România TV, după accidentul polițistului din București care a ucis o fată pe trecerea pentru pietoni, că angajații MAI fac cursuri de conducere defensivă. De altfel, asemnea cursuri se fac și la școala de pilotaj a fostului pilot de raliuri Ttiti Aur.

"În orice domeniu am activa, întotdeauna avem nevoie de pregătire. Aceasta trebuie să fie una permanentă și continuă.

Și pentru că vă spuneam că instituția trece printr-un schimb de generații, s-a identificat soluția de înființare a unor structuri de pregătire profesională încă de anul trecut, care tocmai acest rol îl au.

Să stabilească foarte clar nivelul de pregătire la care se află polițiștii, să identifice și să aplice măsuri pentru dobândirea abilităților necesare, astfel încât să putem oferi cetățenilor și comunității un serviciu polițienesc de calitate.

Revenind punctual la întrebarea dumneavoastră, fac precizarea că pe lângă necesitatea deținerii unui permis de conducere, cadrul legal stabilește o pregătire suplimentară, în funcție de specificul structurii în care lucrătorul activează.

Dacă vorbim de cei care, de exemplu, conduc în mod ocazional autovehicule cu regim de circulație prioritară, modulul se derulează pe parcursul unei zile, o durată similară cu cele specifice conducerii defensive, cursuri organizate de operatori economici cu experiență în domeniu.

Pentru cei care conduc în mod frecvent acest tip de autovehicule, modulul vizează conducerea sportivă și pilotajul.

Aceste lucruri au fost prezentate opiniei publice, prin reprezentanții din mass-media care au fost asistat la un astfel de modul, desfășurat în luna decembrie a anului trecut, la Școala de Agenți de poliție din Câmpina", a spus Bogdan Despescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.