Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Licu, procuror general interimar, și Oana Hăineală, fost președinte CSM, printre candidații la funcțiile de conducere din marile parchete (surse)

Mediafax
bogdan licu

Pe 10 decembrie, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a scos la concurs 10 funcții din eșaloanele 2 și 3 din marile parchete. Deși termenul de înscriere a expirat pe 30 decembrie, Ministerul Justiției nu a făcut încă publică lista candidaților. Unele numele au apărut însă „pe surse” în presă.

Potrivit unor surse citate de g4media.ro, actualul procuror general interimar, Bogdan Licu, s-a înscris în cursa pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general. Asupra acestuia planează, potrivit sursei citate, o acuzație de plagiat, dar și de apartenență la masonerie.

Procurorul Oana Schmidt Hăineală, fost președinte al CSM, s-a înscris pentru un post de adjunct al șefului DIICOT, post în care fusese delegată până de curând. Hăineală a fost secretar de stat la Ministerul Justiției în perioada OUG 13, iar în mandatul lui Tudorel Toader a fost șef al Corpului de control al ministrului Justiției.

În cursa pentru adjunct al șefului DIICOT s-au înscris și procuroarele Ioana Albani și Oana Pâțu, mai notează sursa citată. Albani s-a înscris și în cursa pentru șefia DIICOT.

În cursa pentru șefia Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curți s-a înscris procurorul Romulus Varga.

Pentru șefia Secției I din DNA s-a înscris procurorul Paul Dumitriu, iar pentru șefia Secției a II-a din DNA s-a înscris Claudiu Dumitrescu. Funcția de procuror-șef adjunct al DNA este vizată de Mădălina Scarlat.

Posturile scoase la concurs sunt următoarele:

Prim-adjunct al Procurorului General
Adjunct al PG
Șef Secția urmărire penală și criminalistică din Parchetul General
Șef al Secției Parchetelor Militare.
Șef Secția Resurse Umane din PG.
Adjunct al DIICOT.
Adjunct al DNA.
Al doilea adjunct al DNA.
Șef Secția a 2-a din DNA de Combatere a infracțiunilor asimilate corupției.
Șef Secția a I-a a DNA de Combatere a Corupției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.