Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Oprea, SCANDALIZAT că 'Rușii ocupă Palatul': 'Este o glumă proastă, o obrăznicie'

bogdan Oprea

Mii de afișe care anunță noul concert al „Armatei Roșii” rusești au fost răspândite în tot Bucureștiul. Spectacolul este promovat sub titlul „Ruşii «ocupă» Palatul”. Corul „Armatei Roșii”, aşa cum este menţionat pe afiş, urmează să concerteze în Sala Palatului Regal.

Titlul ales de organizatori l-a scandalizat pe Bogdan Oprea. Fostul purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale în mandatul lui Traian Băsescu a scris pe Facebook că o astfel de „obrăznicie” din partea Federaţiei Ruse nu poate fi tolerată, iar diplomaţia românescă trebuie să ia imediat măsuri categorice, conform inliniedreapta.net.

Citește și: Dîncu: Guvernul ar putea adopta Strategia naţională de dezvoltare teritorială

„O glumă proastă, sper, dar care trebuie taxată imediat la nivel diplomatic și nu numai. Nu este de acceptat ca, sub titlul „Rușii «ocupă» Palatul”, Corul Forțelor Armate ale Federației Ruse să concerteze în Sala Palatului Regal, loc cu o atât de mare încărcătură istorică și simbolică pentru poporul român. Dacă nu reacționăm imediat în fața acestei, îmi permit să spun, obrăznicii, vom arăta că suntem slabi și vom încuraja astfel de atitudini tupeiste din partea Federației Ruse, care sunt tot mai dese în ultima perioadă (vezi și episodul „Cumințenia Pământului”). Titlul trebuie schimbat și afișele retrase, dacă nu, concertul trebuie anulat, iar oficiali ai Ministerului rus al Apărării, în subordinea căruia se află corul, trebuie să prezinte scuze poporului român pentru acest gest ofensator, sper eu, neintenționat”, scrie Bogdan Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.