Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dîncu: Guvernul ar putea adopta Strategia naţională de dezvoltare teritorială

Vasile_Dâncu

Guvernul ar putea adopta în această săptămână Strategia naţională de dezvoltare teritorială, a anunţat vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la conferinţa "Oraşul meu în Europa noastră", organizată luni la Bucureşti. 

"Săptămâna aceasta, sper, Guvernul va adopta Strategia naţională de dezvoltare teritorială. Cred că această strategie este un adevărat proiect de ţară şi această strategie va direcţiona, va constitui un cadru foarte important pentru dezvoltarea oraşelor în viitor, un cadru strategic important, un cadru care ajută la prioritizarea investiţiilor, un ghid pentru dezvoltarea României în următorii 25 de ani", a declarat Vasile Dîncu, potrivit agerpres.ro.

PRU l-a pus pe Victor Ponta pe corturile de campanie: 'Dragnea trebuie să fie mândru'

Vicepremierul a spus că la nivelul ministerului pe care îl conduce sunt derulate activităţi care să sprijine implementarea dezvoltării durabile în oraşele din România. Totodată, el a vorbit despre suma de 1,2 miliarde de euro disponibilă în acest moment pentru dezvoltarea urbană a centrelor de judeţ. 

"Dar, dacă calculăm pe întreg polul în exerciţiul 2014 - 2020, putem să observăm că avem 4,8 miliarde de euro şi asta este o sumă mult mai mare faţă de exerciţiul financiar trecut. Asta înseamnă că (...) oraşele au un rol din ce în ce mai important", a afirmat Dîncu.

Viktor Orban NU acceptă eșecul de la referendum. Ce dorește să facă pe ultima sută de metri


Potrivit acestuia, "oraşele cresc", dar "nu se dezvoltă". "Să fim foarte sinceri, încă suntem în faza în care oraşele cresc, oraşele nu se dezvoltă. Dar cresc continuu şi acesta este un mare pericol pentru calitatea vieţii oamenilor. Încă (...) avem o lipsă de creativitate în dezvoltarea oraşelor. Cred că există şi o angoasă pe care o simţim cei care locuim în oraşe, o angoasă legată de următorul lucru. Viitorul poate fi tot mai greu de prevăzut în această perioadă", a explicat Vasile Dîncu. 

Vicepremierul a afirmat că există şi o serie de slăbiciuni ale politicilor urbane din România. 

"Avem o serie de slăbiciuni ale politicilor urbane din România, în primul rând nu avem specialişti. Cele mai multe oraşe din România nu au specialişti în dezvoltare, nu au servicii de planificare. După 1989 ne-am închipuit că totul se poate dezvolta natural, că vom avea o creştere naturală. Or, lipsa planificării este cel mai important lucru. Marile oraşe nu au oameni, încearcă acum reşedinţele de judeţ să-şi caute urbanişti", a precizat Dîncu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.