Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Pîrlog, sarcastic după decizia CSM: 'O admitere previzibilă. Matematica este foarte simplă, nu toate persoanele au abilitatea de a lucra cu cifrele'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Bogdan Pirlog

Bogdan Pîrlog a declarat, pentru MEDIAFAX, după ce CSM i-a admis contestația la decizia de eliminare din concursul pentru șefia Secției Speciale, că hotărârea de marți este previzibilă, deoarece el are vechime în funcție 18 luni și 8 luni. Procurorul spune că va cere argumentele primei decizii.

„O admitere previzibilă. Eu nu reușesc și nu mi s-a comunicat nici până acum ce anume a stat la baza hotărârii comisiei de a considera că 18 ani și 8 luni, cât am eu acum, reprezintă mai puțin de 18 ani. Nu mi s-a comunicat un argument, nu mi s-a comunicat hotărârea inițială. Singura discuție a fost - Nu aveți vechimea. Urmeaza interviul, susținerea proiectului și atât”, a declarat, pentru MEDIAFAX, procurorul Bogdan Pîrlog.

Pîrlog a mai subliniat că va depune o cerere la CSM pentru a i se comunica argumentele care au stat la baza respingerii din cursa pentru șefia Secției Speciale.

Victor Ponta, demers împotriva lui Carmen Dan după ce un polițist a fost omorât în Timiș: 'Trebuie luate urgent măsuri radicale'

„Nu știu ce anume din vechimea mea s-a considerat că nu trebuie luat în seamă sau pur și simplu cineva s-a emoționat când a văzut numele și m-a respins din start. Pot să-mi închipui absolut orice. Matematica este foarte simplă, mai ales ca la ultima candidatură de acum două luni se emisese un certificat cu vechimea de 18 ani si 6 luni. Lucrurile erau clare din punctul meu de vedere. Persoanele care alcătuiesc această comisie poate au altă viziune cu privire la matematică, or fi numărat pe degete, se mai întamplă. Nu toate persoanele au abilitatea de a lucra cu cifre”, a mai spus procurorul.

Precizările vin după ce plenul CSM a decis, marți, admiterea contestației procurorului Bogdan Pîrlog împotriva deciziei de respingere a candidaturii sale pentru funcția de șef al Secției de anchetare a magistraților. Candidatura lui Pîrlog a fost respinsă deoarece procurorul nu deține 18 ani vechime.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat, săptămâna trecută, că procurorii Adina Florea și Sorin-Eugen Iasinovschi au fost admiși pentru participarea la selecția pentru șefia Secției Speciale deoarece aceștia întrunesc condițiile legale necesare.

Bogdan Pîrlog a fost respins deoarece nu deține vechimea efectivă de 18 ani în funcția de procuror, potrivit anunțului.

Primul obiectiv din proiectul depus de Pîrlog pentru șefia Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ) a fost sistarea imediată a activității Secției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.