Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Stănescu, MAE, atrage atenția asupra importanței serviciului 'Un SMS îți poate salva viața' pentru românii din străinătate

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Directorul general al Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Bogdan Stănescu, afirmă că modalitatea optimă de a identifica în mod direct problemele cu care se confruntă cetăţenii români care călătoresc sau muncesc în străinătate constă în dialogul permanent cu aceştia, informează Agepres.

Potrivit unui comunicat al MAE, sâmbătă au avut loc la Roma întâlniri ale reprezentanţilor instituţiei cu membri ai comunităţii româneşti din Italia, precum şi cu diplomaţii cu atribuţii consulare acreditaţi pe teritoriul acestui stat.

Sursa citată precizează că Bogdan Stănescu, a evidenţiat utilitatea serviciului de atenţionare 'Un SMS îţi poate salva viaţa', a aplicaţiei 'Călătoreşte în siguranţă', a sistemului de atenţionare prin SMS a cetăţenilor români cărora le expiră paşapoartele simple electronice, implementat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, precum şi a informaţiilor cu privire la situaţiile de risc. Totodată, a fost prezentată şi activitatea Celulei de Criză a MAE.

Vezi și: Șah în Peninsula Italică: Mișcarea 5 Stele și Liga, reunite de un program comun de guvernare

"De asemenea, au fost prezentate demersurile de modernizare şi informatizare a reţelei consulare române prin implementarea Sistemului Informatic Consular E-Cons, lansat public sub deviza 'Consulatul, mai aproape de casa ta', împreună cu toate subsistemele componente (E-Viza, E-Pass, Sistemul Naţional de Informaţii privind Vizele, Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate - modulele de Call-Center şi Mail-Center, Sistemul Informatic pentru Managementul Integrat al Serviciilor pentru Cetăţeni). În acest context, a fost subliniată importanţa informării corecte şi în timp real a cetăţenilor români care beneficiază de noile platforme pentru servicii consulare, iar membrii comunităţii prezenţi la reuniune au fost încurajaţi să valorifice avantajele acestor sisteme şi să disemineze informaţiile primite în rândul comunităţilor româneşti locale", precizează MAE.

Reuniunea, desfăşurată în cadrul campaniei "Dialog cu Diaspora pe teme consulare", s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri legate de activitatea consulară, dar şi de alte teme de interes pentru românii din afara ţării.

Campania se află la a patra ediţie, fiind lansată în anul 2015. Evenimentul a debutat în luna martie la Bonn şi va continua la Cairo, având ca prioritate informarea comunităţilor româneşti din diaspora asupra beneficiilor sistemului integrat "E-Cons". Rolul ei este de a facilita contactul direct cu cetăţenii români şi popularizarea serviciilor consulare modernizate şi informatizate care le stau la dispoziţie, astfel încât platforma "E-Cons" să fie utilizată cât mai eficient.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.