Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boicot în forță al magistraților la Comisia Iordache. Mișcările care prevestesc un posibil eșec

comisie iordache

Magistrați din toată țara protestează împotriva modificărilor operate de majoritatea parlamentară la legile Justiției. Au făcut-o și o fac în continuare atât procurori cât și judecători. Boicotul s-a extins acum chiar și în cadrul Comisiei parlamentare speciale  pentru modificarea legilor justiției condusă de deputatul PSD, Florin Iordache, fost ministru al Justiției la începutul Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

LOVITURĂ pentru Liviu Dragnea: Omul său de încredere, Paul Stănescu, a cedat, la insistențele DNA / DOCUMENT

Dacă la primele trei legi, cele referitoare la organizarea Justiției, legea de organizare a CSM, a Inspecției Judiciare și a Statutului judecătorilor și procurorilor, reprezentanții magistraților lucrau cot la cot cu parlamentarii, la discuțiile referitoare la transpunerea în legislația internă a Directivei europene care afectează Codul Penal și Codul de procedură penală lucrurile s-au schimbat radical.

La dezbaterile pentru cele trei legi de organizare judiciară erau nelipsiți repezentanții CSM, ai Ministerului Justiției, ai parchetelor, ai ONG-urilor și ai asociaților profesionale (AMR, UNJR... etc). Ultimele ședințe ale Comisiei Iordache au semănat mai degrabă cu o bătălie surdă între Putere și Opoziție în acordurile muzicale inițiate de USR, scânteile șterse ale PNL și glumele venite din tabăra PSD. Discuții sterile, fără sens și mai ales fără finalitate.

Discuțiile pe Coduri în absența reprezentanților celor care trebuie să le pună în aplicare a fost un fiasco. După un calcul sumar Puterea și-a dat seama de blocaj și încearcă să conserve avantajul luat prin trecerea oarecum lejeră a primelor trei legi prin Parlament.

Potrivit președintelui Comisiei speciale ședințele comisiei se vor relua cel mai probabil la sfârșitul lunii ianuarie, timp în care se vor face cel mai probabil destule diligențe pentru îndulcirea amendamentelor depuse, convingerea asociațiilor profesionale să revină la masa dezbaterilor și garanții pentru procurori și judecători că schimbările vizate nu vor afecta justiția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.