Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boicot total împotriva vicepreședintelui SUA în Orientul Mijlociu după decizia SUA privind Ierusalimul. Și liderul Bisericii Creștine copte participă

ABC News
apa Tawadros al II-lea

Papa Tawadros al II-lea al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt a anulat întâlnirea cu vicepreşedintele american Mike Pence prevăzută în decembrie la Cairo, pentru a protesta faţă de decizia unilaterală a Washingtonului de a declara Ierusalimul drept capitală a Israelului, a anunţat sâmbătă biserica, relatează Reuters şi AFP preluat de agerpres.

Ministrul Justiţiei tranşează disputa cu procurorul general: 'Procurorii nu realizează justiţia!'

Decizia anunţată miercuri de preşedintele Donald Trump "a ignorat sentimentele a milioane de arabi", a declarat biserica într-un comunicat, adăugând că a decis să nu-l primească pe Mike Pence în timpul vizitei sale în Egipt. 

Această decizie intervine la o zi după ce marele imam al Al-Azhar, instituţie influentă a islamului, a anulat o întâlnire planificată cu Mike Pence din aceleaşi motive. 

Copţii reprezintă aproape 10% din cei 93 de milioane de egipteni într-o ţară majoritar musulmană. 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. 

Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat american să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim şi a anunţat că vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Foarte interesant! Unde a lucrat Principesa Margareta - a fost URMĂRITĂ pas cu pas

Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, iudaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.