Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Justiţiei tranşează disputa cu procurorul general: 'Procurorii nu realizează justiţia!'

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

După o un schimb de replici de la distanţă, cu privire la independenţa procurorilor şi independenţa Justiţiei, ministrul Tudorel Toader tranşează disputa cu procurorul general Augustin Lazăr făcând trimitere la legea fundamentală.

"'Justiţia se înfăptuieşte de către ÎCCJ. Justiţia se realizează prin ÎCCJ şi prin celălalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege' - articolul 126 alin. 1) din Constituţie! Procurorii nu realizează justiţia!", a declarat Tudorel Toader, pentru STIRIPESURSE.RO, după ce a procurorul general a declarat că justiţia nu trebuie să aibă niciun fel de dependenţă de o altă putere a statului.

Vezi şi: Ministrul Justiţiei, replică dură pentru procurorul general. Ce 'surpriză' îi pregăteşte

Vezi şi: Război total pe legile justiției! Augustin Lazăr îi răspunde lui Tudorel Toader: Parchetul General 'își manifestă îngrijorarea'

Disputa a pornit de la intervenţia dură a procurorului general, joi seara, printr-un comunicat de presă, în dezbaterea pe marginea modificării legilor justiţiei. Potrivit lui Augustin Lazăr, eliminarea cuvântului "independent" din definiţia procurorului prevăzută în Legea 303/2004 şi înlocuirea definiţiei cu formularea din Constituţie ar fi de natură să afecteze statul de drept. Ministrul Justiţiei a precizat într-o declaraţie pentru Antena 3 condiţiile în care se transpune în practică "autoritatea" asupra procurorilor prevăzută de constituţie şi a vehiculat posibilitatea preluării de către Minister a bugetului parchetelor. Mai mult, Tudorel Toader a dat exemplul Franţei, unde Consiliul Constituţional (echivalentul Curţii Constituţionale din România) a stabilit că subordonarea procurorilor faţă de ministrul Justiţiei nu încalcă principiul separării puterilor în stat şi nici independenţa procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.