Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boicotul din CSM nu dă rezultate: Decizie în privinţa următoarei şedinţe de plen

CSM

Presiunile făcute de şapte dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii nu dau roade. După două şedinţe de plen amânate, din lipsă de cvorum, următoarea şedinţă a fost programată pentru luni, 1 iulie, iar de pe ordinea de zi nu lipsesc cele trei puncte referitoare la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), aşa cum cereau adepţii boicotului.

Şapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au boicotat şedinţa de luni a plenului, în care urma ca Adina Florea să fie validată în funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Adepţii boicotului din CSM au solicitat amânarea discutării tuturor aspectelor ce privesc activitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție la o dată ulterioară aprobării publicării rapoartelor Comisiei de la Veneția și ale GRECO. Dintre cei şapte membri care au boicotat şedinţa de luni se numără şi trei magistraţi aflaţi într-un evident conflict de interese. Detalii AICI!

Şedinţa de luni a plenului CSM este programată la ora 8.00. Punctele 3, 4 şi 5 de pe ordinea de zi publicată pe site-ul instituţiei se referă la SIIJ:

3. 12499/2019 Validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu funcţii de execuţie din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, desfăşurat în perioada 11 aprilie - 15 iunie 2019 şi numirea în funcţie a candidaţilor declaraţi admişi.

4. 12502/2019 Validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, organizat în perioada 15 mai - 18 iunie 2019 şi numirea candidatului admis în funcţia de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

5. 3931/2019 Raportul de activitate al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pe anul 2018.(2614/2019).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.