Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boiko Borisov a ameninţat cu interzicerea fanilor pe stadioane dacă regula distanţării sociale nu se va respecta

Boiko Borisov

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a ameninţat miercuri cu interzicerea fanilor pe stadioane dacă regula distanţării sociale nu se va respecta cu stricteţe, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Liga bulgară de fotbal s-a reluat pe 5 iunie, după o pauză forţată de trei luni din cauza pandemiei de coronavirus, iar suporterii au avut acces pe stadioane, dar s-a constat o serie de abateri de la protocoalele de siguranţă împotriva propagării coronavirusului pe durata mai multor meciuri.

''Noi le dăm oportunitatea jucătorilor noştri să joace în faţa spectatorilor. Şi ce fac fanii? Ei se strâng laolaltă, nu poartă măşti de protecţie. Ce vor ei să demonstreze? Acum va exista o nouă restricţie, de 1.000 de persoane într-un sector. Dacă ei vor continua aşa, cel mai probabil vom închide stadioanele pentru fani, la fel ca în Germania, Spania şi Italia'', a declarat Borisov în cadrul unei reuniuni a guvernului.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

Ca urmare a încălcării reglementărilor în ultimele săptămâni, ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a aprobat, începând de luni, accesul a maximum 1.000 de spectatori într-o tribună şi a subliniat necesitatea menţinerii distanţării sociale.

Regula a fost însă încălcată de fani la meciul retur dintre Levski Sofia şi Lokomotiv Plovdiv, disputat marţi în semifinalele Cupei Bulgariei (0-0).

Ministrul Sporturilor, Krasen Kralev, a criticat luni organizatorii meciului şi fanii la derby-ul sofiot dintre ŢSKA şi Levski pentru nerespectarea regulilor, susţinând că Bulgaria este tot mai aproape de un al doilea val al Covid-19 din această cauză.

Miercuri, Bulgaria a decis prelungirea stării de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus până la 15 iulie, după o nouă explozie a noilor cazuri de infectare. Un număr de 130 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost raportate miercuri, ceea ce ridică numărul total la 4.114 şi 208 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.