Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bolivienii resping prin referendum al patrulea mandat pentru preşedintele Morales (TV)

www.operationworld.org
bolivia

Bolivia a refuzat duminică prin referendum, cu 52,3% din voturi contra şi 47,7% pentru, să îi permită preşedintelui Evo Morales să candideze pentru al patrulea mandat în perspectiva menţinerii la putere până în 2025, potrivit rezultatelor neoficiale anunţate la televiziune, scrie AFP. 

Dacă estimările Ipsos, anunţate de postul de televiziune privat ATB, se confirmă, va fi vorba despre prima înfrângere politică a preşedintelui socialist bolivian, la putere din 2006, care a prezis că va câştiga cu 70% din voturi. 

Evo Morales, în vârstă de 56 de ani, campion autoproclamat al socialismului din secolul 21, este bănuit că a uzat de influenţa sa în favoarea fostei sale concubine, Gabriela Zapata. La 28 de ani, această directoare a companiei chineze CAMC a semnat contracte pentru guvern în valoare de 576 de milioane de dolari. Mai multe anchete sunt în curs de desfăşurare. 

Şeful statului a negat orice trafic de influenţă şi a declarat că este vorba despre un scandal instrumentat de ambasada Statelor Unite pentru a-i dăuna la referendum.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.