Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bollywood-ul se redeschide după o suspendare a activităţilor timp de 8 luni

Studio
Bollywood

Cinematografele multiplex din statul Maharashtra, situat în vestul Indiei, şi din capitala acestuia, Mumbai, dar şi centrul cinematografiei indiene, Bollywood, se vor redeschide joi în contextul unei ameliorări a pandemiei COVID-19, relatează miercuri agenţia Xinhua.

Înaintea Festivalului Luminilor, Diwali, autorităţile statale au emis miercuri un ordin prin care se permite funcţionarea sălilor de cinema, a centrelor multiplex şi teatrelor situate în afara zonelor în care se aplică măsurile de izolare şi care să funcţioneze la o capacitate de 50%.

Nu se permit vânzarea şi consumul alimentelor în interiorul acestor spaţii, se specifică în ordin.

La data de 15 octombrie, guvernul indian a permis redeschiderea centrelor multiplex, a sălilor de cinematograf şi a teatrelor, cu proceduri de operare stricte, însă decizia finală a fost lăsată la latitudinea conducerii statelor.

Citește și: Ieșire de ultimă oră a lui Rareș Bogdan la adresa CCR-ului, pe tema impozitării pensiilor speciale: Să sperăm că nu vor anula și acest demers al PNL

Ca urmare, au fost redeschise cinematografe şi centre multiplex din mai multe state din India, însă funcţionarea acestor spaţii din Maharashtra nu a fost reluată până în prezent, în acest stat fiind înregistrate 20% din totalul cazurilor de COVID-19 din India şi 40% din totalul deceselor.

Începând din martie, industria filmelor şi-a încetat activitatea după măsurile de izolare la nivel naţional, iar filmele au fost lansate pe platforme de streaming, fără a putea oferi experienţa vizionării pe marile ecrane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.