Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID 19 devine banal: în plină explozie a infectărilor din România, bolnavii din Suceava au primit interzis la Urgențe

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a făcut, joi, apel la persoanele cu rezultat pozitiv la testul COVID-19 să se adreseze pentru consultaţii, investigaţii şi tratament centrelor de evaluare şi nu unităţilor sau compartimentelor de primiri urgenţe din cadrul spitalelor (UPU şi CPU).

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES se arată că recomandarea de a se prezenta în centrele de evaluare COVID-19 vizează evitarea aglomeraţiei care ar îngreuna activitatea în structurile de urgenţă. În judeţ funcţionează patru centre de evaluare, respectiv în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, a Spitalului Municipal Rădăuţi, a Spitalului Municipal Fălticeni şi a Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc. Cele patru centre sunt monitorizate de DSP cu privire la respectarea programului de funcţionare, aprovizionarea cu medicamentele antivirale necesare şi numărul pacienţilor evaluaţi, adresele şi programul de funcţionare al centrelor de evaluare fiind disponibile pe site-ul www.dspsv.ro şi pe site-urile spitalelor.

Potrivit DSP Suceava, în săptămâna 11-17 iulie au fost evaluaţi 47 de bolnavi care au primit tratament ambulatoriu sau au fost internaţi în spital, după caz. Totodată, sursa citată a menţionat că, din cauza creşterii numărului de bolnavi COVID-19 internaţi, spitalele au crescut numărul de paturi- Spitalul Judeţean Suceava a ajuns la 96 de paturi, Spitalul Municipal Rădăuţi la 24 de paturi, Spitalul Municipal Fălticeni şi spitalele orăşeneşti Gura Humorului şi Siret la câte 8 paturi, Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc la 15 paturi.

Din totalul de 159 de paturi COVID-19 erau disponibile, joi, 50 de locuri la nivelul judeţului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.