Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boloni, înainte de România-Ungaria: Imnul echipei naţionale conţine vorbe josnice, incită la ură

romania ungaria

Antrenorul echipei Al-Khor (Qatar), Ladislau Boloni, consideră că imnul echipei naţionale a României conţine un vers josnic, "hai pe ei, pe mama lor", şi provocator, care incită la ură.

"Spun acest lucru ca cetăţean român ce sunt. Eu nu cred că un român normal, un român educat, un român cult să accepte într-un imn al echipei naţionale asemenea vorbe. Sunt absolut de acord să fie un imn care să îmbărbăteze oamenii, jucătorii, ”pe ei, pe ei!”, cu asta sunt de acord. Pe restul o condamn şi o consider o josnicie. Am putea să jucăm împotriva Moldovei şi ar fi foarte josnic. Într-un imn nu spui asemenea lucruri. Până la urmă de ce nu băgăm o înjurătura aşa cum ştim noi foarte bine să înjurăm. De ce să acceptăm un asemenea lucru, cine comandă treaba asta? (n.r. - i se spune că probabil conducerea FRF) Atunci sunt josnicii. Sunt de acord să spunem ”hai pe ei”, sunt de acord ”hai să câştigăm”, sunt de acord ”hai să-i învingem”, sunt de acord orice, dar ca să bagi mama şi asemenea lucruri care incită la ură ... pentru că asta face, incită la ură, asta provocăm. Pentru un om intelectual o cred josnică", a declarat fostul selecţioner, la Dolce Sport.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a lansat, la 29 septembrie, imnul oficial al echipei naţionale, compus de trupa rock Iris, ce conţine un vers - "Hai pe ei, pe mama lor" - introdus în text la solicitarea reprezentanţilor suporterilor.

"Ale, ale, ale, ale, ale / Hai pe ei, pe mama lor / Ale, ale, ale, Hai România / Astăzi vrem victorie / Ale, ale, ale, Hai România, / Ori murim, ori câştigăm", sunt versurile ultimului refren al imnului compus de membrii trupei Iris, la solicitarea FRF.

Acest imn a fost criticat de mulţi oameni de fotbal, dar şi de componenţi ai echipei naţionale a României.

Prima reprezentativă a României întâlneşte, sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională, selecţionata Ungariei, într-o partidă contând pentru grupe F a preliminariilor Euro-2016.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.