DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bolt împrumută 50 de milioane de euro de la BEI

BEI

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a semnat acordarea unui împrumut de tip quasi equity (linie de creditare dependentă de performanţele companiei) de 50 de milioane de euro cu Bolt, platforma europeană de transport la cerere din Estonia potrivit news.ro

Finanţarea este susţinută de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS), principalul pilon al Planului de investiţii pentru Europa.

"Obiectivul finanţării este acela de a sprijini iniţiativele de dezvoltare şi cercetare ale produselor Bolt în domenii în care utilizarea tehnologiei poate îmbunătăţi siguranţa, fiabilitatea şi sustenabilitatea serviciilor sale, menţinând, în acelaşi timp, eficienţa ridicată a operaţiunilor companiei", arată compania într-un comunicat.

Acesta include investiţii în servicii existente precum ride-hailing, dar şi în servicii noi, cum ar fi car-sharing, bike-sharing şi livrare de mâncare.

"Bolt este un bun exemplu de excelenţă europeană în domeniul tehnologiei şi al inovaţiei. Banca este foarte încântată să sprijine compania pentru îmbunătăţirea serviciilor sale, precum şi să îi permită să se extindă în noi domenii de activitate", spune Vicepreşedintele BEI, Alexander Stubb.

Paolo Gentiloni, Comisarul European pentru Economie, a spus că Estonia este în prima linie a transformării digitale în Europa.

"Sunt mândru că Europa, prin Planul de Investiţii, sprijină strategia de cercetare şi dezvoltare a platformei estoniene Bolt, pentru a crea servicii inovatoare şi sigure, care vor spori mobilitatea urbană", afirmă acesta.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele sale membre. Aceasta oferă finanţări pe termen lung, disponibile pentru investiţii solide care să contribuie la obiectivele politicii UE. În ultimii cinci ani, BEI a pus la dispoziţia proiectelor estoniene aproape 830 de milioane de euro, printre altele, în domeniul tehnologiei, infrastructurii şi transporturilor.

Bolt este cea mai mare platformă europeană de transport la cerere. Serviciile companiei variază de la ride-hailing până la micromobilitate şi food delivery.

În România, principalii competitori ai companiei sunt Uber, Clever şi Yango.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.