Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ - Dragnea cere audierea lui Victor Ponta

dragnea

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a cerut în fața instanței ca în ”Dosarul Referendumul” să fie audiat și premierul Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a cerut în mai multe rânduri procurorilor să-l cheme și pe el la audieri în ”Dosarul Referendumul”.

"Domnul Dragnea trebuia să vă mai spună un lucru şi anume că s-a publicat pe surse, cum se întâmplă în ultimul timp la DNA, o convorbite telefonică în care Dragnea spune să aducă oameni la vot şi pentru asta a fost trimis în judecată. Cel cu care vorbea a primit neînceperea urmăririi penale. Totul este, evident, o mascaradă. Eu, în calitate de premier şi preşedinte al PSD, am cerut să fiu audiat, eventual să mă inculpe şi pe mine domnul procuror, dar nu, «Noi pe Dragnea îl vrem»", a spus Ponta.

Dragnea a fost trimis în judecată de DNA în octombrie 2013, în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului.

În Dosarul Referendumul există deja câteva persoane condamnate. În iulie 2014, judecătorii Curţii Supreme au condamnat la închisoare cu suspendare două persoane, pentru ca după doar două săptămâni, doi preşedinţi de secţii de votare să fie condamnaţi la închisoare cu executare pentru fraudă electorală, o premieră în România.

Pe 24 octombrie 2014, peste 100 de persoane - din județele Vrancea, Gorj și Teleorman - au fost aduse în Capitală cu autocare însoțite de mașini ale Poliției și Jandarmeriei pentru a fi audiate în calitate de martori în Dosarul Referendumului. Și la termenul procesului din 3 septembrie, 12 persoane, majoritatea în vârstă, cu domiciliul în județul Teleorman, au fost aduse cu mașinile Poliției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.