Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ ICCJ a decis redeschiderea Dosarului Revoluţiei

dosar revolutie

Anunţ de ultimă oră din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Judecătorii au decis să redeschidă Dosarul Revoluţiei din 1989. Supravieţuitorii de atunci au făcut mai multe plângeri după ce acesta fusese închis. Aceştia au depus şi plângeri împotriva celor de la Parchet.

Acestia spun că nu au fost lamurite lucruri multe lucruri, neglijenta din partea procurorilor militari, mai multe lacune si faptul că nu au fost administrate toate probele.  "O revenire a justiţiei la normalitate. Aşteaptă victimele de la justiţie să li se facă dreptate. Aceste dosare au mai fost închise în 95. Şi acesta şi cel al mineriadei.", a spus fostul procuror, Dan Voinea la RTV.

În 5 aprilie, procurorul Bogdan Licu, pe atunci procuror general interimar al României, anunța că a dispus redeschiderea dosarelor Revoluției. El arăta atunci că soluţia de clasare a dosarelor a fost netemeinică şi nelegală. Ancheta procurorilor militari a ignorat informaţii apărute în spaţiul public, dar şi raporte ale SRI şi Comisiei senatoriale care a anchetat evenimentele din decembrioe 1989, a spus fostul procuror general interimar. Acesta a tras atenţia şi că faptele nu sunt supuse prescripţiei răspunderii penale.

În plus, în dosar se vor efectua cercetări pentru infracţiunea de genocid contra umanităţii şi de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.