Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ Procurorii cercetează moartea suspectă a judecătorului Stan Mustață/ DOCUMENT

stan mustata

Procurorii din cadrul Pachetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au inceput urmarirea penala pentru infractiunile de omor, abzu in serviciu, purtare abuziva si neglijenta in serviciu in dosarul care priveste conditiile in care a decedat judecatorul Stan Mustata in 8 august 2018.

“Toate infracțiunile pe care le aveți în răspuns sunt urmare a plângerii pe care personal am formulat-o la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București în numele doamnei Elena Mustață, soția defunctului Stan Mustață, iar activitatea procurorului nu a constat exclusiv în cele nouă audieri.

Vezi și: Klaus Iohannis anunță o nouă MAJORITATE guvernamentală: PSD trebuie să plece! Îmi asum ca obiectiv național, acesta e proiectul meu și al unei întregi generații

Suntem la un pas de finalizarea acelei expertize medico-legale chimice, în baza solicitată de noi ca probă în dosar. Încă nu avem un raspuns oficial care să facă parte din documentele existente în dosarul cauzei pentru că de la început, nu doar familia, ci și personalul medical a suspicionat existența unei substanțe tanato-generatoare, cu efect letal în conținutul organelor interne ale domnului Mustață.

Pe de altă parte însă, și aspectul cadavrului ducea spre o moarte nenaturală.” a declarat avocata Lorette Luca la Antena 3.

Judecătorul Stan Mustață a murit în penitenciar pe 8 august 2018.  ”Sistemul a reușit pedeapsa supremă pentru judecătorul care nu a vrut să îl condamne pe Dan Voiculescu fără probe! Cineva l-a transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu la 2 noapte, i s-a făcut rău. A făcut blocaj renal, i s-a aplicate catetere la mâni și la spital, a fost plimbat la 3 spitale. A făcut dializă, a făcut  infarct și a decedat. Asta e justiția în România. Avea tumori cancerigene în zona abdominală. Nimeni nu a vrut să dea crezare, iar acum se vede că era foarte bolnav. Cauza morții e infarct miocardic în timp ce se încerca o dializă. Inima lui nu a mai rezistat. Sunt 3 ani de când era încarcerat.”, mai spunea avocata judecătorului, Lorette Luca.

Judecătorul Stan Mustață a fost arestat chiar în ziua în care trebuia să intre în ședință pentru un termen în dosarul ICA.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

Într-o înregistrare audio, Traian Băsescu recunostea ceea ce Stan Mustata a sustinut mereu, ca arestarea sa a avut ca scop indepartarea sa din completul care judeca dosarul ICA in care Dan Voiculescu urma sa fie condamnat. „Coldea, doamna Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan… Bă, da' să vezi conversaţia când îmi spuneau că îl luăm pe Mustaţă din complet. (…) Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnare, care cum le-o spuseseu cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea mâine îl luăm pe Mustaţă şi intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau am vorbit cu Camelia Bogdan şi a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece” spunea fostul presedinte Traian Basescu.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.