Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ SRI a informat ANI despre Klaus Iohannis: Informațiile care DETONEAZĂ scena politică

iohannis sri

Claudiu Manda, șeful comisiei de Control SRI din Parlament, a aruncat o nouă informație-bombă! Conform lui Manda, SRI a informat ANI despre o posibilă incompatibilitate a lui Klaus Iohannis chiar în ziua în care acesta se înscria în PNL și devenea președintele liberalilor.

”Acele informaţii sunt publice. Ne-am întrebat şi am stabilit să transmitem către SRI o serie de solicitări suplimentare, să ne spună şi nouă când a cules SRI acele informaţii despre domnul Klaus Iohannis şi dacă le-a cules într-o perioadă anterioară de ce nu le-a transmis la momentul respectiv la care le-a avut, mai ales că acele informaţii sunt din spaţiul public.

Citește și: Achiziție de proporții în sistemul medical: Ce a cumpărat gigantul MedLife

Au fost discuţii în cadrul comisiei dacă putem să vorbim de un exemplu clar de poliţie politică sau de ţintă, nu este o concluzie a comisiei, aşteptăm şi celelalte răspunsuri şi am decis, la fel, să solicităm SRI o altă notă despre care s-a tot vorbit în spaţiul public, o notă care viza mai mulţi miniştri din Guvernul USL la vremea respectivă, printre care şi ministrul Dezvoltării, la vremea respectivă, domnul Hellvig Eduard. Pentru noi a fost interesantă data la care SRI informa ANI. Printre persoanele care au fost înştiinţate de către SRI, cei de la ANI, se afla, la vremea respectivă, primarul municipiului Sibiu, Klaus Werner Iohannis.

Ce este interesant de observat şi este un subiect pe care l-am discutat în cadrul comisiei este următorul: informarea, nota aceasta a plecat de la SRI către Agenţia Naţională de Integritate pe data de 20 februarie 2013. Surprinzător sau nu, exact în ziua în care domnul Klaus Iohannis devenea membru al PNL, iar la trei zile după, dl Klaus Iohannis devenea prim-vicepreşedinte al PNL. Nu putem să concluzionăm dacă e o coincidență sau nu. Vrem să vedem de când aveau în arhivă această informație. Horia Georgescu ne-a adus la cunoștință o notă și un număr, fără să spună ce persoane erau și care e contextul. Pe nota respectivă e un număr de mai multe persoane, nu doar domnul Iohannis. Se încadrează în ceea ce a spus Horia Georgescu, se invoca articolul invocat și care ar fi starea de incompatibilitate.”, a spus Claudiu Manda.

Citește și: Un colos de pe piața amenință liderii iPhone și Samsung: Ce super-telefoane a lansat astăzi și pe ce mizează

Senatorul Claudiu Manda, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii, a anunţat că următoarea vizită a membrilor comisiei va fi efectuată la unităţile SRI care se ocupau de interceptări, pentru a se lămuri cum erau acestea desemnate de parchete.

"O parte dintre petenţi au avut suspiciuni în ceea ce priveşte desemnarea beneficiarilor secundari de către unităţile de Parchet. Cum au fost aceşti beneficiari secundari desemnaţi, de ce a fost desemnată o anumită unitate sau altă unitate a SRI, baza legală şi ce au făcut aceşti beneficiari secundari, dacă au dus la îndeplinire acele mandate (...) sau ce s-a întâmplat acolo. E un subiect pe care l-am avut în atenţie. Am trimis la sfârşitul anului trecut solicitarea noastră către SRI, ne-a venit acest răspuns. A venit răspunsul, care era baza legală. Într-o mare măsură suntem lămuriţi. Sunt lucruri în care nu suntem încă lămuriţi şi o să ne lămurim împreună. (...) Am decis, în cadrul comisiei, ca următoarea vizită pe care o s-o facem să fie la unităţile care se ocupau sau se ocupă în continuare de partea de interceptare şi de redare a interceptărilor, să întrebăm la faţa locului, să ne lămurim cum erau desemnate acestea şi alte elemente", a afirmat Manda, miercuri, într-o conferinţă de presă, la Parlament.

Citește și: Proiectul a fost aprobat de Senat! Vom avea o nouă zi nelucrătoare

El a subliniat că membrii comisiei vor să vadă "dacă este prevăzută într-o lege noţiunea de beneficiar secundar, dacă este prevăzut în vreo lege ca orice unitate de Parchet să stabilească unitatea din interiorul SRI care se ocupă de aceste lucruri şi cum au funcţionat" ele. "O parte dintre petenţi, de-a lungul timpul, au spus-o şi în spaţiul public, au spus-o la comisie după ce unităţile de parchet obţin de la unităţile de instanţă încheieri de şedinţă în care se autorizează interceptări pe mandate de supraveghere tehnică, unităţile de parchet şi nu vorbim de una anume, sunt probabil toate cazurile, stabileau care este unitatea din cadrul SRI, pe care o numeau beneficiar secundar, şi care să ducă la îndeplinire acele mandate de supraveghere tehnică", a detaliat Manda.

Citește și: Revoluție pe piața de retail: Ce magazin din România a introdus plata prin BITCOIN .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.