Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBĂ SRI ar putea să o SCAPE pe Udrea de 'Gala Bute'

udrea catuse libertatea

La termenul de astăzi din dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea şi avocatul său au formulat o cerere bombă, care i-a luat prin surprindere pe toţi cei prezenţi. Blonda a solicitat să fie folosite ca probă în instanţă adresele şi rapoartele Serviciului Român de Informaţii din perioada în care aceasta ocupa funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Udrea a susţinut în faţa instanţei că a primit informări de la SRI care ar dovedi adevărata filieră a şpăgii în MDRT, traseul fiind format din omul de afaceri Adrian Gărdean (mituitorul în acest caz) – Gheorghe Nastasia (secretar general) – Ioan Mihăilă (director în MDRT) – Ştefan Lungu (consilier). Apărarea se concentrează în jurul ideii că, odată prinşi, funcţionarii Ministerului Dezvoltării au aruncat vina pe Elena Udrea.

Citește și: CAZ ȘOCANT în învățământ: Ce le-a putut face o profesoară la doi elevi

Fosta blondă de la Cotroceni susţine că aceste informări au stat la baza demiterii lui Mihăilă şi a îndepărtării lui Lungu. Mai mult, informările SRI către preşedintele de la acel moment ar dovedi şi ele că SRI a certificat în mai mult rânduri că Elena Udrea nu ar fi implicată în activităţi ilegale în cadrul MDRT, în ciuda susţinerilor de acum ale acuzării.

Recent, Traian Băsescu declara într-o emisiune televizată că nu a primit niciodată adrese de la serviciile secrete în ce priveşte posibile fapte de corupţie în cazul lui Udrea.

Citește și: Dan Negru face marele anunț: CANDIDEZ

Tot la termenul de astăzi din dosarul Gala Bute, s-a înregistrat o nouă declaraţie şoc. Martorul Cecilia Popovici, directoare Oil Terminal la momentul organizării evenimentului sportiv, şi-a schimbat declaraţia faţă de cea oferită procurorilor DNA. În faţa completului de trei de la Înalta Curte, aceasta a afirmat că, la DNA a fost stresată şi emoţionată, motiv pentru care a spus unele lucruri neadevărate. Este a doua astfel de situaţie după ce, la termenul din 19 octombrie, Viorel Sima, secretar general în cadrul Federaţiei Române de Box, a afirmat că declaraţia dată la DNA a fost făcută conform cererilor procurorului.

Citește și: Lucruri inedite și mai puțin știute despre Planeta Pământ

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.