Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu despre grațieri: Doar când voi constata discrepanțe mari de pedeapsă între fond și apel

basescu voiculescu

Nimic neobișnuit? La judecata pe fond, cea de la Tribunalul București, procurorii au cerut 12 ani (maximul de atunci prevăzut), dar judecătorii i-au dat lui Voiculescu doar 5 ani, adică mai puțin de jumătate. La Curtea de Apel, Voiculescu a ”beneficiat” de legea mai favorabilă, cea din noul Cod Penal, în care pedeapsa maximă era mai mică, de 10 ani, însă a luat exact maximum: dublu față de cât primise inițial.

Pe acest scenariu expus chiar de președintele României, Voiculescu ar putea fi salvat chiar de omul pe care îl acuză ”că l-a băgat în pușcărie”! Traian Băsescu spunea, pe 9 iulie 2006, în discursul susținut cu ocazia Zilei Justiției, că va grația persoana condamnată când va observa diferențe mari între pedeapsa acordată pe fond și cea acordată de instanța superioară.

”O să vă spun ca practică: ori de câte ori voi observa mari discrepanţe între modul cum a fost judecat la o instanţă un caz şi modul cum a fost judecat la o instanţă superioară, întotdeauna voi utiliza instituţia graţierii, permiţându-mi chiar să şi judec...Până la urmă, şi dumneavoastră aveţi nevoie să vă daţi seama cum judecă Preşedintele. ”, a spus Băsescu.

Tot discursul îl puteți citi AICI

basescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.