Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BOMBA ZILEI/ SURSE România şi alte ţări est-europene vor fi criticate în raportul CE privind statul de drept

breaking news

Se anunță zile de foc pentru România, după circul privind fraudarea alegerilor locale. Raportul Comisiei Europene privind evaluarea situaţiei statului de drept în statele membre ale Uniunii Europene va conţine critici inclusiv la adresa României, afirmă surse de la Bruxelles citate de ediţia germană a agenţiei Reuters şi de site-ul Politico.eu.

Primul raport al Comisiei Europene care evaluează situaţia statului de drept în toate ţările membre ale Uniunii Europene urmează să fie aprobat miercuri de Colegiul comisarilor, conform Mediafax.

Citește și:  Dan Tudorache face ACUZAȚII: Cei de la USR nu vor renumărare pentru că știu ce s-a întâmplat!

Documentul constată că există unele probleme în privinţa independenţei justiţiei, situaţiei corupţiei, pluralismului şi mecanismelor democratice.

În privinţa independenţei justiţiei, vor fi criticate în primul rând Ungaria şi Polonia, dar au fost depistate probleme şi în România, Bulgaria, Croaţia, Slovacia şi Malta, afirmă surse de la Bruxelles.

Raportul va fi prezentat în contextul în care Germania, care exercită în prezent Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, tocmai a elaborat un nou mecanism european prin care accesarea fondurilor comunitare, inclusiv a bugetului pentru relansare economică post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro, ar urma să fie condiţionată de respectarea principiilor statului de drept.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.