Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile locale ucrainene denunță bombardamente rusești în orașele Rubinje, Nikolaev și Okatchiv

yimg.com
razboi

Mai multe persoane au fost ucise și rănite duminică în bombardamente rusești asupra orașelor Rubinje, Nikolaev și Okatchiv.

O persoană a fost ucisă şi trei rănite duminică într-un atac rusesc asupra unui spital la Rubijne, în estul Ucrainei, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii, Serghei Gaidai, fără a furniza alte detalii, potrivit AFP. Această localitate situată în apropiere de Lugansk, în regiunea Donbas, a fost în mai multe rânduri ţinta unor bombardamente de la începutul invaziei ruse la 24 februarie. În acelaşi timp, Gaidai a mai spus că regiunea Lugansk este lovită de tot mai multe bombardamente, iar Rusia îşi creşte numărul de trupe pentru a încerca să captureze întreaga regiune

O persoană a fost ucisă şi alte 14 au fost rănite într-un atac rusesc la Nikolaev, oraş din sudul Ucrainei, a anunţat duminică guvernatorul regiunii, Vitali Kim, potrivit AFP. Printre persoanele spitalizate se numără şi un adolescent de 14 ani, rănit uşor, a precizat el pe Telegram. Kim a adăugat că există un număr nedeterminat pentru moment de persoane ucise şi rănite într-un alt bombardament, la Okatchiv, o localitate la Marea Neagră.

Situat pe drumul spre Odesa, cel mai mare port al Ucrainei, Nikolaev a fost bombardat mult timp de armata rusă, care a încercat fără succes să îl ocupe. Încercuirea rusă pare să fi slăbit în ultimele zile.

Citește și:

Declarația integrală a Ministerului rus al Apărării despre masacrul din Bucha. Rusia acuză o înscenare de proporții operată de ucraineni

Ucrainenii reclamă un adevărat masacru lângă Kiev: Sute de cadavre, civili și soldați, zac pe străzi (Video)

Ce lasă rușii în urmă: Orașul de lângă Kiev în care aproape 300 de persoane au trebuit înhumate în gropi comune .

Rușii ar fi executat în retragere toți bărbați între 18 și 60 din localitățile de lângă Kiev: Erau mâinile și picioarele legate, împușcați în ceafă (Video) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.