Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bombardier al SUA, prezent la exerciţii în Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu Phenianul

youtube
F-35 Lightning II

Un bombardier strategic american de tip B-52 a participat, vineri, la exerciţii aeriene comune efectuate de Statele Unite şi Coreea de Sud, la o zi după ce Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, informează agenţiile de presă Yonhap şi Reuters, informează Mediafax.

Coreea de Sud a utilizat avioane multirol de tip F-35 şi F-15 la exerciţii, iar Statele Unite au participat cu aeronave F-16 şi cu un bombardier strategic de tip B-52H.

"Exerciţiile aeriene constituie o reacţie coordonată strâns, care demonstrează forţa alianţei şi angajamentul SUA de a se implica în acţiunile pentru descurajare militară, în contextul provocărilor nord-coreene", a comunicat Ministerul Apărării de la Seul.

Context

Armata nord-coreeană a testat, joi, o rachetă intercontinentală de tip Hwasong-18, propulsată cu combustibil solid. Anterior, regimul de la Phenian a anunţat testarea unor drone subacvatice care ar putea lansa atacuri nucleare.

Coreea de Nord efectuează frecvent teste balistice, subliniind că sunt reacţii la manevrele militare comune efectuate de Coreea de Sud şi Statele Unite. Există suspiciuni că regimul Kim Jong-Un ar pregăti un test nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.