Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bomboanele Skittles au un colorant nesigur pentru oameni: proces deschis în California

skittles

Producătorul de bomboane Skittles Mars Inc. îi „păcălește” pe consumatori prin faptul că nu dezvăluie faptul că bomboanele viu colorate conțin dioxid de titan, un ingredient colorant toxic, care este impropriu pentru consumul uman, potrivit unei acțiuni colective propuse depuse la o instanță federală din California, informează Bloomberglaw.com.

Dioxidul de titan - care este utilizat și în vopsele, acoperiri, adezivi, materiale plastice, cerneluri de imprimare și materiale pentru acoperișuri - poate provoca deteriorarea ADN-ului și a cromozomului, afectarea organelor, inflamații și alte efecte asupra sănătății, potrivit acțiunii depuse la Tribunalul Districtual din California de Nord.

Mars cunoștea riscurile pentru sănătate ale mineralului și s-a angajat public în 2016 să elimine treptat dioxidul de titan, se susține în proces.

Cu toate acestea, compania a ascuns riscul, încadrând eliminarea planificată ca un răspuns la cererea consumatorilor pentru ingrediente mai naturale în produsele alimentare, susține consumatorul Jenile Thames. Mars continuă să vândă Skittles cu dioxid de titan, fără să știe consumatorii rezonabili care le cumpără, susține el, arată sursa citată.

Franța a interzis dioxidul de titan în 2019, se arată în proces.

În mai 2021, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a stabilit că dioxidul de titan nu poate fi considerat sigur pentru consum.

Ca urmare, Comisia Europeană a anunțat că va interzice dioxidul de titan în alimente, se arată în proces. Mars are birouri în țările europene și va fi supusă interdicției CE, susține procesul.

O perioadă de șase luni de eliminare treptată în UE a început la 7 februarie. O interdicție completă se va aplica la 7 august, potrivit unei postări a Serviciului pentru Agricultură Externă al USDA.

În SUA, Mars vinde bomboanele și nu informează consumatorii cu privire la implicațiile ingerării toxinei, susține Thames. În schimb, Mars se bazează pe lista de ingrediente care este furnizată cu litere minuscule pe spatele ambalajelor, a spus el.

Alte bomboane colorate - inclusiv produsele M&Ms de la Mars, nu se bazează pe dioxidul de titan pentru aspectul lor, spune Thames.

Un purtător de cuvânt al Mars a declarat că firma nu comentează litigiile în curs.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.