Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Borbely invinge pe strategia Vosganian: 'A primat valoarea emotiva a discursului'

emotie, sentimente, feeling

Liderul deputaţilor PSD Marian Neacşu a declarat miercuri că în cazul cererii de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Laszlo Borbely parlamentarii din toate grupurile au votat şi pentru şi împotriva cererii DNA. In opinia sa Borbely a fost salvat de aceeasi strategie a senatorului varujan Vosganian - "a primat valoarea emotiva a discursului".

Cu alte cuvinte deputatii au votat in primul rand cu cu inima, nu cu mintea si cu gandul la probatoriul procurorilor.

"La experienţa pe care o am în Parlament, opinez că din toate grupurile politice s-a votat şi pentru şi împotriva încuviinţării cererii DNA. Colegii mei din grup au votat aşa cum au votat de fiecare dată, pentru încuviinţarea solicitării, cel puţin aşa am comunicat împreună. După cum aţi văzut, eu am votat pentru încuviinţarea cererii", a afirmat Neacşu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că a stat în prima bancă şi a observat că aproape toţi deputaţii au votat secret şi nu cu bilele la vedere.

"Este complicat acum să spunem cine a votat şi în ce fel a votat. Am văzut că au fost extrem de discreţi colegii noştri. Cu toate astea eu totuşi socotesc că votul a fost destul de strâns. Eu cred că în cazul celor care au votat împotrivă a primat valoarea emotivă a discursului domnului Borbely şi cred că probabil şi faptul că cel puţin din ce a precizat domnia sa a părut că demersul este unul nu foarte bine argumentat", a menţionat Neacşu.

Liderul grupului PSD de la Cameră a mai spus că votul fiecărui parlamentar e liber şi că acesta nu poate fi impus.

"Am avut discuţii pe această temă şi angajamentul nostru ferm a fost totdeauna să votăm pentru încuviinţarea cererilor de arestare sau urmărire penală. Nu am niciun instrument legal pentru a putea să urmăresc ce face fiecare dintre ei, cel mult pot să recomand şi asta am făcut", a arătat deputatul PSD, adăugând că grupul său nu a făcut nicio înţelegere cu UDMR să-l protejeze pe Borbely.

Camera Deputaţilor a respins miercuri cererea de încuviinţare a începerii urmăririi penale a deputatului UDMR Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului şi Pădurilor, cu 154 voturi împotrivă şi 125 voturi pentru.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.