Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson bate cu pumnul în masă: 'Interzicerea energiei rusești trebuie să fie o decizie comună'

politico.eu
Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a spus că Europa nu poate pur și simplu opri utilizarea petrolului și gazelor rusești peste noapte. El a făcut aceste declarații la o conferință de presă comună cu premierul canadian Justin Trudeau și premierul olandez Mark Rutte, relatează BBC.

"Există dependențe diferite în diferite țări și trebuie să fim atenți la asta. Nu poți pur și simplu să închizi utilizarea petrolului și a gazului peste noapte, chiar și din Rusia", a spus Johnson. El a recunoscut că „putem merge repede în Marea Britanie” – ceea ce trebuie să facem „este să ne asigurăm că ne mișcăm cu toții în aceeași direcție”. „O vom face împreună – asigurându-ne că avem toți înlocuitorii și proviziile de care avem nevoie”.

Vezi și: Rusia avertizează România: 'În măsura în care forțele armate române sau NATO nu sunt implicate în războiul împotriva Rusiei, țara dvs. nu este în pericol'

Rutte a recunoscut că dependența de aprovizionarea cu energie a Rusiei „era încă acolo” în multe părți ale Europei – și a cerut ca orice interdicție să fie făcută „cu sârguință”.

Vezi și: Cărbunele e iar bun în lipsa gazului rusesc. Green Deal ia o pauză în Europa din cauza războiului din Ucraina .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.