Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson: Brexitul este motiv de speranţe, nu de temeri

forbes.com
boris johnson

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, va încerca să liniştească votanţii care se simt nemulţumiţi de Brexit spunând că ieşirea Regatului Unit din UE este un motiv „de speranţe, nu de temeri”, informează news.ro.

Johnson va încerca, în cadrul unui discurs, să ajungă şi la cei care au votat pentru rămânerea în UE, spunând că încrederea lor în solidaritatea europeană este bazată pe „sentimente nobile”.

„Nu este de ajuns să spui „ai pierdut, treci peste”, va spune Johnson.

De asemenea, el va insista şi că cei care vor să oprească Brexitul nu pot reuşi.

În cadrul discursului de la Londra, Johnson va spune că organizarea unui alt referendum privind apartenenţa Regatului Unit la UE ar fi „o greşeală dezastruoasă care va duce la un sentiment permanent de trădare”.

Chuka Umunna, un parlamentar al Partidului Laburist, care susţine campania Open Britain, a declarat că Johnson „nu este deloc în măsură să vorbească despre pericolele fricii şi trădării” pentru că „a participat la o campanie alarmistă pentru referendum”.

Discursul lui Johnson este primul dintr-o serie de discursuri ce vor fi ţinute de Theresa May şi de ceilalţi miniştri ai guvernului privind „drumul către Brexit”.

Prim-ministrul va vorbi despre viitoarea relaţie a Regatului Unit cu UE în cadrul unui discurs la Munchen de sâmbătă, la o zi după ce va participa la discuţii la Berlin cu Angela Merkel.

Johnson îşi propune să ţină un discurs cu care să rezoneze ambele tabere pentru a se trece peste neînţelegerile din trecut şi să se facă front comun pentru a se atinge ţelul ca Marea Britanie să aibă succes fiind o ţară deschisă şi globală.

„Trebuie să acceptăm că mulţi dintre cei care au dorit rămânerea în UE au fost motivaţi de sentimente nobile, o senzaţie reală de solidaritate cu vecinii noştri europeni şi o dorinţă ca Regatului Unit să îi fie bine. Dacă vrem ca acest proiect să devină un succes naţional, aşa cum trebuie să facem, atunci trebuie să ţinem cont şi de cei care încă au anxietăţi în această privinţă. Voi încerca să analizez cel puţin unele dintre aceste frici şi să demonstrez că sunt nefondate şi că adevărul e chiar la polul opus: Brexit este motiv de speranţe, nu de temeri”, va spune Johnson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.