Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson, criticat după ce a comparat lupta ucrainenilor cu referendumul pentru Brexit: 'O rușine națională'/ 'Cuvintele tale ofensează bunul-simț'

Reuters - Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic, Boris Johnson, a fost criticat pentru că a comparat lupta ucraineană împotriva invaziei ruse cu votul britanicilor pentru Brexit.

În discursul său la conferința de primăvară a conservatorilor britanici de la Blackpool, Boris Johnson a spus: „Știu că este instinctul oamenilor din această țară, precum oamenii din Ucraina, să aleagă libertatea, de fiecare dată. Pot să vă dau câteva exemple recente celebre. Când britanicii au votat pentru Brexit într-un număr atât de mare, nu cred că a fost pentru că erau ostili față de străini. Este pentru că au vrut să fie liberi să facă lucrurile diferit și ca această țară să se poate conduce singură.”

Donald Tusk, liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European (PPE), l-a ironizat pe Johnson. „Încă îmi amintesc entuziasmul lui Putin și Trump după referendumul pentru Brexit. Boris, cuvintele tale îi ofensează pe ucraineni, pe britanici și bunul simț”, a scris Donald Tusk pe contul său de Twitter.

Johnson a fost criticat și din propriul partid. Conservatorul Lord Barwell a subliniat că Ucraina încearcă să adere la Uniunea Europeană.

Lord Barwell, care a fost șef de personal al Theresei May în mandatul acesteia de prim-ministru, a declarat că votul la referendumul din 2016 „nu este în niciun fel comparabil cu a-ți risca viața” într-un război.

Scriind pe Twitter, el a spus: „În afară de partea în care votul într-un referendum liber și corect nu este în niciun fel comparabil cu a-ți risca viața pentru a-ți apăra țara împotriva invaziei și cu faptul că ucrainenii luptă pentru libertatea de a se alătura UE, această comparație este bună.”

Liderul liberal-democrat Sir Ed Davey a spus că premierul „este o rușine națională”, adăugând: „A compara un referendum cu femeile și copiii care fug de bombele lui Putin este o insultă pentru fiecare ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.