Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson este criticat de Theresa May, după ce a declarat că femeile care poartă burqa seamănă cu jefuitorii de bănci

shixon.com
burqa

Premierul britanic Theresa May l-a criticat pe fostul său ministru de Externe Boris Johnson, care a apreciat că femeile care poartă burqa seamănă cu nişte cutii poştale sau jefuitori de bănci, relatează Reuters preluată de news.ro

Johnson, care a demisionat luna trecută din cauza modului în care May negociază Brexitul, a scris săptămâna aceasta în The Daily Telegraph că Danemarca a făcut rău că a interzis burqa - un văl care acoperă întregul corp şi cau care este purtat împreună cu niqab-ul - un văl care lasă să se vadă doar ochii.

Johnson a denunţat vălul drept ”opresiv”, ridicol şi a apreciat că le face pe femei să arate ca nişte cutii poştale şi jefuitori de bancă, provocând un val de condamnări din partea altor politicieni şi organizaţii musulmane britanice.

”Cred că Boris Johnson a folosit, în descrierea înfăţişării unor persoane, un limbaj care a ofensat în mod evident. A folosit un limbaj greşit. Nu ar fi trebuit să-l folosească”, a declarat May.

Şefa Guvernului britaic a apreciat că femeile ar trebui să poată să poarte burqa, dacă aleg să facă acest lucru.

Văluri integrale ca burqa sau niqabul reprezintă o problemă care polarizează în Europa. Unii susţin că ele sunt simbolul discriminării femeilor şi ar trebui scoase în afara legii. Purtarea vălului integral a fost interzisă, de asemenea, în Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.