Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson este la un pas de a deveni premier al Marii Britanii. Pregătiri intense pentru o ieșire fără acord din Uniunea Europeană

boris johnson

Ministrul britanic de interne Sajid Javid îşi va anunţa oficial săptămâna viitoare sprijinul pentru Boris Johnson în cursa pentru şefia Partidului Conservator şi funcţia de prim-ministru, relatează Sunday Times, potrivit Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: Adrian Năstase, verdict dur după împărţirea funcţiilor la Bruxelles: 'Patrulaterul negru din UE'

Johnson este favorit în această cursă, în care mai este angrenat ministrul de externe Jeremy Hunt. Votul va lua sfârşit pe 22 iulie, câştigătorul urmând să fie anunţat în ziua următoare.

Boris Johnson s-a angajat să părăsească Uniunea Europeană cu sau fără acord pe 31 octombrie dacă devine prim-ministru, în timp ce Hunt a afirmat că va recurge la un Brexit fără acord, numai dacă va fi "absolut necesar".

Sunday Times scrie că Javid s-a poziţionat în aşa fel încât să devină ministrul de finanţe al lui Johnson, preluând portofoliul de la actualul său deţinător, Philip Hammond.

"Încrederea în democraţia noastră va fi în joc dacă nu reuşim să respectăm termenul de 31 octombrie, cu sau fără acord. Pentru a pregăti acest lucru, am convenit asupra necesităţii intensificării pregătirilor pentru un 'no-deal', inclusiv cu un buget", ar urma să afirme Javid într-un discurs pe care îl va susţine marţi, potrivit Sunday Times.


Ziarul mai scrie că Johnson va efectua o vizită în SUA înainte de sfârşitul lui septembrie pentru a se întâlni cu preşedintele Donald Trump, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.