Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson îl asigură pe Volodimir Zelenski că Londra va sprijini Ucraina indiferent care ar fi viitorul prim-ministru britanic

Twitter.com
boris johnson volodimir zelenski

Prim-ministrul britanic demisionar Boris Johnson l-a asigurat vineri pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina nu va slăbi indiferent care ar fi succesorul său, potrivit Downing Street, informează France Presse.

Implicat în scandaluri, Boris Johnson, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai preşedintelui Zelenski în faţa invaziei ruse, şi-a anunţat plecarea în urmă cu două săptămâni. Cei doi candidaţi care se luptă pentru a-i succeda, ministrul de externe Liz Truss şi fostul ministru de finanţe Rishi Sunak au asigurat că vor continua această politică a prim-ministrului demisionar.

"Boris Johnson a subliniat determinarea constantă a Regatului Unit de a sprijini poporul ucrainean şi a spus că această hotărâre nu va slăbi, oricare ar fi următorul prim-ministru britanic", a declarat o purtătoare de cuvânt de la Downing Street, potrivit Agerpres.ro.

În timpul unui apel telefonic vineri, preşedintele ucrainean i-a mulţumit lui Boris Johnson pentru sprijinul şi declaraţiile sale din ultima sa sesiune de întrebări în faţa deputaţilor, când printre sfaturile date celui care i-ar urma a insistat asupra necesităţii de a perpetua sprijinul pentru Ucraina, conform aceleiaşi surse.

Cei doi lideri au subliniat de asemenea necesitatea ca acordul semnat între Kiev şi Moscova privind exportul cerealelor ucrainene în Marea Neagră să fie "implementat pe deplin, de către toate părţile", potrivit Downing Street.

Ei au discutat de asemenea despre soarta deţinuţilor, mai ales britanici, aflaţi în mâinile forţelor proruse, Boris Johnson mulţumindu-i lui Volodimir Zelenski pentru eforturile sale de a obţine eliberarea lor.

Mai mulţi analişti şi observatori au estimat recent că plecarea lui Boris Johnson nu ar schimba situaţia în ceea ce priveşte substanţa sprijinului britanic pentru Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.