Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson joacă tare. Le va spune lui Macron şi Merkel că parlamentul britanic nu poate opri Brexitul (presă)

Agerpres
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson le va spune preşedintelui francez Emmanuel Macron şi cancelarului german Angela Merkel că parlamentul britanic nu poate opri Brexitul, relatează ziarul Sunday Telegraph, preluat de Reuters preluat de agerpres.

Vezi și: Lovitură uriașă dată de frații 'Dedeman'- Investița spectaculoasă prin care rup tot

"În această săptămână, Boris Johnson va călători în Franţa şi Germania pentru a insista la Emmanuel Macron, preşedintele francez, şi Angela Merkel, cancelarul german, că parlamentul nu poate opri Brexitul", scrie ziarul.

"Johnson ar urma să le spună că au două luni pentru a fi de acord cu un acord acceptabil pentru cabinet şi pentru parlament, fără de care Marea Britanie va ieşi din UE fără acord de Halloween", a menţionat ziarul.

Potrivit Press Association, Johnson se va afla miercuri la Belin şi joi la Paris.

Totuşi, notează agenţia britanică de ştiri, Boris Johnson se aşteaptă să existe "foarte puţine discuţii" despre Brexit în timpul vizitelor, anticipând că fiecare parte îşi va preciza poziţia şi apoi se va trece la alte subiecte, precum agenda reuniunii G7 de săptămâna viitoare.

Boris Johnson se va întâlni cu liderii celor mai puternice economii ale lumii la Biarritz, Franţa, unde va încerca să răspândească mesajul "noilor ambiţii globale" britanice.

De asemenea, el ar urma să discute cu şefii de stat şi de guvern despre cum ţările lor pot răspunde provocărilor cu care se confruntă cele mai mare economii ale lumii, precum temerile legate de sistemul financiar, chestiuni de securitate şi schimbarea climatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.