Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson primeşte o veste bună din SUA. 'Acordul comercial este în interesul ambelor părţi'

Ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a salutat luni anunţul făcut de preşedintele ales al SUA, Donald Trump, cu privire la intenţia de a încheia rapid un acord comercial cu Marea Britanie, relatează agerpres.

La sosirea la consiliul miniştrilor de externe ai Uniunii Europene, Johnson s-a referit la interviul acordat de Trump cotidianului Times şi a apreciat că declaraţiile republicanului reprezintă "veşti bune".

Citeşte şi: Păreri împărţite la Moscova după ce Trump a propus reducerea armelor nucleare

"Sunt veşti bune că Statele Unite vor să încheie cu noi acest acord, şi încă foarte repede. E bine să auzim aşa ceva din partea preşedintelui ales, Donald Trump. Acordul ar fi în interesul ambelor părţi, nu am niciun dubiu în această privinţă", a spus Boris Johnson.

Într-un interviu pentru cotidianul Times, difuzat duminică şi preluat de AFP, Donald Trump a prezis că Brexitul va fi "un succes" şi a anunţat că doreşte încheierea "rapidă" a unui acord comercial cu Marea Britanie. "Vom lucra foarte intens pentru (ca un asemenea acord) să fie finalizat rapid şi corespunzător. Bun pentru ambele părţi", a subliniat Trump.

Aceste cuvinte contrastează cu cele ale predecesorului său, Barack Obama, care anunţase că Marea Britanie s-ar găsi la capătul cozii de aşteptare pentru încheierea de acorduri comerciale cu SUA dacă ar părăsi vreodată UE.

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a anunţat că o va întâlni "foarte rapid" după preluarea mandatului prezidenţial pe şefa guvernului britanic, Theresa May.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.