Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson, pus la zid de republicanii irlandezi, după ce le-a promis protecţie soldaţilor britanici faţă de urmărirea penală

Agerpres
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a fost criticat dur luni de partidul republican irlandez Sinn Fein după ce a promis protecţie soldaţilor britanici angajaţi în operaţiuni militare, faţă de urmărirea penală în virtutea legilor civile, potrivit Agerpres.

Înaintea alegerilor generale din 12 decembrie, conservatorii lui Johnson s-au angajat să introducă o legislaţie care să asigure că "legile destinate guvernării pe timp de pace nu sunt aplicate personalului angajat în operaţiuni militare", aminteşte DPA.

De asemenea, un nou guvern conservator "îi va proteja pe foştii soldaţi de revendicări ofensatoare", ca parte a unui pachet de măsuri de care să beneficieze veteranii militari, a declarat partidul.

"Este foarte important să continuăm să-i sprijinim pe veteranii noştri şi să le mulţumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi", a postat Johnson luni pe Twitter.

Citește și: EXCLUSIV Cine e omul din umbră al noului ministru de Interne, Marcel Vela

Alte prevederi includ măsuri suplimentare de îngrijire a copilului pentru familiile militarilor, garantarea de interviuri pentru angajare în sectorul public pentru veterani şi stimulente fiscale pentru întreprinderi vizând angajarea veteranilor.

Sinn Fein şi alţi promotori continuă să facă eforturi pentru urmărirea penală a soldaţilor britanici implicaţi în moartea civililor în deceniile de conflict sectar în Irlanda de Nord.

Linda Dillon, o membră Sinn Fein în parlamentul descentralizat al Irlandei de Nord, a declarat că angajamentul conservatorilor "va crea o amnistie de facto faţă de urmărirea penală pentru soldaţii britanici care au comis infracţiuni în Irlanda, inclusiv au ucis cetăţeni irlandezi".

"Orice încercare de a crea un scenariu în care actualilor sau foştilor soldaţi britanici li se acordă imunitate faţă de urmărirea penală, pe lângă impunitatea de care s-au bucurat zeci de ani, este inacceptabilă", a subliniat Dillon într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.