Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson s-a răzgândit: Premierul Marii Britanii intră în izolare pentru 10 zile

smartradio.ro
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de Finanţe Rishi Sunak, despre care Downing Street anunţase că nu trebuie să se izoleze după ce au avut contact cu ministrul testat pozitiv cu coronavirus, vor sta în autoizolare 10 zile, relatează AP, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a primit sâmbătă dimineaţă rezultatul pozitiv al unui test covid-19. Noaptea trecută, Johnson şi Sunak au fost alertaţi printr-o aplicaţie în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Cei doi au avut vineri o reuniune cu Sajid Javid. Javid, care este vaccinat complet, a afirmat că are simptome minore.

Persoanele alertate prin aplicaţia test-and-trace în mod normal se autoizolează, însă aceasta nu este o obligaţie legală. Contacţilor cazurilor pozitive li se recomandă să se autoizoleze 10 zile.

Iniţial, Downing Street a anunţat că premierul şi Sunak vor face în fiecare zi câte un test pentru coronavirus ca parte a unui sistem alternativ folosit în unele locuri de muncă, inclusiv în birourile guvernamentale.

Însă în cazul lui Johnson şi Sunak, planurile s-au schimbat în 157 de minute, după ce au apărut numeroase critici cu privire la aparentul tratament special în cazul politicienilor. Downing Street a precizat că Johnson se va autoizola la reşedinţa de la Chequers şi nu va fi parte a programului pilot de testare. Şi Sunak se va autoizola.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.