Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson, reacție după atacul asupra lui Salman Rushdie: 'Îşi exercita un drept pe care nu ar trebui să încetăm niciodată să-l apărăm'

Reuters - Agerpres
Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson s-a declarat "consternat" de agresiunea căruia i-a căzut victimă vineri compatriotul său Salman Rushdie în SUA, relatează AFP şi Reuters.

Sunt "consternat că Sir Salman Rushdie a fost înjunghiat în timp ce îşi exercita un drept pe care nu ar trebui să încetăm niciodată să-l apărăm", a reacţionat Boris Johnson într-o postare pe Twitter, o aluzie la libertatea de expresie.

Citește și: VIDEO Salman Rushdie a fost atacat la New York - Iranul oferise peste 3 milioane de dolari pentru uciderea sa

"Mă gândesc la apropiaţii lui. Sperăm că totul va fi bine", a adăugat şeful guvernului, la câteva ore după ce autorul "Versetelor satanice" a fost agresat şi înjunghiat în cursul unei conferinţe din statul New York.

Starea de sănătate a lui Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, "nu este cunoscută" pentru moment, potrivit poliţiei americane, în timp ce agresorul său presupus a fost reţinut, potrivit Agerpres.ro.

Opera "Versetele satanice" a făcut din Salman Rushdie, născut în India în 1947 chiar înainte de independenţă, ţinta unui fatwa al ayatollahului iranian Rouhollah Khomeiny în 1989 şi simbolul luptei împotriva obscurantismului religios şi pentru libertatea de expresie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.