Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson se pune pe treabă după ce a scăpat de moțiune: Undă verde pentru britanicii care vor să își cumpere case

Inquam Photos - George Călin
Inquam Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson se va întâlni marţi cu principalii miniştri din cabinetul său şi a promis că îşi va continua activitatea, după ce a primit luni seara un vot de încredere din partea Partidului Conservator, în urma unei moţiuni de cenzură interne, transmite Reuters.

Johnson a fost susţinut de 211 parlamentari conservatori, în timp ce 148 au aprobat moţiunea împotriva sa, ceea ce - apreciază Reuters - dezvăluie o amploare mai mare decât se aştepta a rebeliunii din partid. Deşi nu este nevoit să demisioneze, premierul a fost afectat politic şi are dificultăţi în redobândirea încrederii colegilor săi.

Prima problemă cu care se confruntă şeful guvernului de la Londra şi al Partidului Conservator este să îşi convingă aliaţii cu funcţii importante, dintre care unii ar fi candidat probabil pentru a-i lua locul dacă moţiunea de neîncredere ar fi întrunit majoritatea.

Cabinetul premierului a dat un comunicat în care anunţă că Johnson va prezenta la şedinţa cu miniştrii o nouă viziune politică, inclusiv măsuri pentru ca grădiniţele de copii să devină mai ieftine şi pentru sprijinirea mai multor cetăţeni care încearcă să îşi cumpere locuinţe. "Acesta este un guvern care asigură ceea ce interesează cel mai mult populaţia. Suntem de partea britanicilor care muncesc cinstit şi vom continua să lucrăm", a declarat prim-ministrul, conform comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.