Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boris Johnson vrea să fie prim-ministru și a anunțat că va candida pentru șefia Partidului Conservator, după demisia Theresei May

boris johnson

Fostul ministru britanic pentru Brexit, Boris Johnson, și-a anunțat joi intenția de a candida pentru conducerea Partidului Conservator, după ce prim-ministrul Theresa May va demisiona din funcție, relatează BBC și Reuters potrivit mediafax.

„Bineînțeles că voi candida. Nu cred că este un secret pentru cineva. Momentan, însă, locul nu este liber”, a declarat Boris Johnson în cadrul unui eveniment în Manchester.

Succesorul premierului Theresa May la conducerea Partidului Conservator va ocupa, de asemenea, și funcția de prim-ministru al Marii Britanii.

Prim-ministrul Theresa May a declarat în mai multe rânduri că va demisiona din funcție după ce Parlamentul britanic va aproba Acordul Brexit negociat cu liderii Uniunii Europene. Acordul Brexit a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

Citește și: Liviu Pleșoianu îl NIMICEȘTE pe Ștefan Bănică Junior, după atacul la PSD: 'Timp de zece ani, sub Băsescu, s-a luptat cu Veta'

Boris Johnson a demisionat din funcția de ministru pentru Brexit în luna iulie 2018, în semn de protest față de modul în care prim-ministrul gestiona ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta a criticat de mai multe ori propunerile premierului privind Brexit, afirmând că May încă are oportunitatea de a abandona abordarea "Brexit doar cu numele".

În urma demisiei, Boris Johnson și-a manifestat speranța ca Parlamentul britanic să respingă Acordul pentru Brexit negociat de Theresa May, numindu-l o „umilință națională” și o „batjocură la adresa ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.