Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bosch a înregistrat vânzări cu 4% mai mari în România

Automotive News
BOSH

Bosch a înregistrat vânzări cu 4% mai mari în România.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (512 milioane de euro), în România, valoare mai mare cu 4% faţă de anul anterior, iar vânzările totale nete au totalizat 10,6 miliarde de lei, în creştere cu circa 29%, conform rezultatelor financiare, publicate miercuri, informează Agerpres.

În privinţa investiţiilor realizate în România, anul trecut acestea au fost în cuantum de aproximativ 410 milioane de lei (circa 83 de milioane de euro), în principal în dezvoltarea unităţilor de producţie din sectorul de activitate "Soluţii de mobilitate" din Cluj şi Blaj, precum şi în domeniul "Cercetării şi Dezvoltării", în cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. De altfel, din datele companiei reiese faptul că fabrica Bosch din Jucu, judeţul Cluj, a înregistrat o creştere semnificativă în 2022, producând cu 12% mai multe unităţi de control electronice pentru airbaguri, sisteme multi-cameră şi pentru asistenţă la condus, faţă de anul precedent.

"Bosch continuă să îşi consolideze activităţile de cercetare şi dezvoltare din România şi poziţia strategică în cadrul reţelei sale globale de inginerie, jucând astfel un rol din ce în ce mai important în marea transformare a mobilităţii. Având o echipă de ingineri talentaţi în materie de software, hardware şi fiabilitate, care lucrează în strânsă colaborare cu alte locaţii şi clienţi Bosch din întreaga lume, Centrul de Inginerie Bosch din Cluj contribuie la dezvoltarea de produse şi servicii excelente în domeniul conducerii automatizate şi al mobilităţii conectate şi electrice. Centrul dispune de competenţe vaste în domenii precum inginerie software, hardware şi mecanică, ingineria fiabilităţii şi validarea calităţii, dar şi în planificarea vânzărilor din sectorul mobilităţii. În prezent, peste 1.500 de angajaţi sunt implicaţi în proiecte tehnologice de ultimă generaţie în trei locaţii moderne, ce oferă condiţii de lucru care inspiră: în Cluj-Napoca, în cadrul fabricii din Jucu şi la sediul central din Bucureşti al companiei. În 2023, Centrul de Inginerie Bosch sărbătoreşte 10 ani de activitate în România, alături de fabrica Bosch din Jucu, printr-o serie de acţiuni dedicate angajaţilor şi comunităţii locale", se arată într-un comunicat de presă al Bosch.

În sectorul de activitate "Soluţii pentru mobilitate", divizia Automotive Aftermarket a înregistrat un salt al vânzărilor cu peste 20%, de la an la an, iar în 2022 reţeaua de service-uri auto Bosch cuprindea mai mult de 460 de puncte la nivel naţional.

De asemenea, pe segmentul "Tehnologie pentru construcţii şi energie", divizia Bosch Termotehnică şi-a consolidat în 2022 portofoliul şi poziţia pe piaţă în segmentul produselor HVAC (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat). Astfel, divizia şi-a dublat cota pe piaţa aparatelor de aer condiţionat şi şi-a dezvoltat transferul de cunoştinţe către parteneri în materie de pompe de căldură.

Pe sectorul de activitate "Tehnologie industrială", Bosch Rexroth a înregistrat, anul trecut, o creştere de două cifre, iar un produs care a avut o ascensiune semnificativă a fost AMR Active Shuttle - un robot mobil autonom care înlesneşte tranziţia către fabrica viitorului.

În materie de responsabilitate socială, începând din anul 2020, Fundaţia Bosch România a implementat o serie de programe, precum Fondul Ştiinţescu pentru educaţie şi Centrele Generaţii, care desfăşoară activităţii de tip after-school, ce aduc laolaltă copiii şi persoanele în vârstă. Numai anul trecut, Fundaţia a investit peste o jumătate de milion de lei în educaţie, asigurând acces la studii pentru 600 de copii.

Potrivit sursei citate, în cadrul programului "Şcoală duală Bosch", demarat în 2013, peste 600 de elevi au fost instruiţi în domenii specifice în cadrul unităţilor de producţie Bosch din Cluj şi Blaj. În plus, studenţii pot accesa trei programe de masterat şi patru cursuri concepute de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi cu Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca. Totodată, compania oferă o serie de oportunităţi studenţilor, precum programul Working Student, stagii de lucru plătite, sau acces la Academiile Bosch.

La nivel de Grup, furnizorul de tehnologie şi servicii şi-a crescut cifra totală a vânzărilor la 88,2 miliarde de euro, în 2022, în timp ce marja EBIT din operaţiuni s-a majorat de la 4% la 4,3%.

Preşedintele Consiliului de administraţie al Bosch a anunţat că pentru sectorul de activitate din domeniul mobilităţii, reorganizat de curând, se preconizează o creştere anuală medie de aproximativ 6%, până în 2029, când se va ajunge la vânzări anuale de peste 80 de miliarde de euro.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, prezent de 29 de ani şi în România, prin şase entităţi unde lucrau, la 31 decembrie 2022, aproximativ 9.830 de angajaţi. În plus, în Bucureşti, se află şi o filială a BSH Hausgerate GmbH, activă pe piaţa aparatelor electrocasnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.