Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bosnia riscă să-şi compromită şansele de aderare dacă nu ajută migranţii (UE)

bosnia

Uniunea Europeană (UE) a avertizat vineri Bosnia că riscă să-şi compromită perspectivele de aderare la blocul comunitar dacă nu îmbunătăţeşte situaţia migranţilor aflaţi pe teritoriul acestei ţări, informează dpa.

Situaţia migranţilor aflaţi în Bosnia este ''inacceptabilă şi trebuie să fie soluţionată urgent'', a declarat Peter Stano, purtător de cuvânt al şefului diplomaţiei europene Josep Borrell.

''Le cerem în mod repetat să creeze un mecanism funcţional eficient pentru a trata această problemă, le reamintim responsabilităţile implicate atât de obligaţiile internaţionale, cât şi de aspiraţiile lor legate de UE'', a explicat Stano.

''Vor exista consecinţe dacă Bosnia nu va fi capabilă să întrunească aceste cereri'', a avertizat el, adăugând că această chestiune are un impact negativ asupra reputaţiei internaţionale ale ţării balcanice. ''Şi ar putea avea un impact şi asupra aspiraţiilor europene ale ţării'', a insistat purtătorul de cuvânt Peter Stano.

Mii de migranţi sunt ţinuţi în condiţii mizere în Bosnia, a anunţat ONU la începutul lunii ianuarie. Migranţii sunt nevoiţi să petreacă noaptea la temperaturi negative sau în locuri neadecvate, fără apă, electricitate, toalete, duşuri sau încălzire, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

În centrele de primire din Bosnia se află în prezent aproximativ 6.000 de migranţi. Până acum, încercările de a-i reinstala au eşuat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.