Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bota (PNL): Moţiunea împotriva ministrului Finanţelor - un exemplu de manipulare; este ghidată de populism

PNL Maramures
Călin Bota

Deputatul PNL Călin Bota a afirmat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Marcel Boloş, este "un exemplu de manipulare a unor informaţii reale" cu scopul de a "stimula emoţiile românilor", menţionând că textul este "ghidat de populism".

"Moţiunea este un exemplu de manipulare a unor informaţii reale cărora iniţiatorii moţiunii le asociază interpretări distorsionate cu scopul de a stimula emoţiile românilor. Mamele, bolnavii de cancer şi copiii sunt aruncaţi fără voia lor în lupta politică a USR. Doamnelor şi domnilor de la USR, înainte să scrieţi despre bolnavii de cancer, despre mame şi copiii care suferă imens după eliminarea facilităţii de a nu plăti contribuţia de sănătate în cazul concediilor medicale, aţi verificat câţi beneficiari ai concediilor medicale sunt bolnavi de cancer sau mame care au nevoie de concediu medical. Sigur nu. Informaţia nu se găseşte în moţiune, drept pentru care am să vă comunic eu. Dintr-un total de 3.361.223 concedii medicale în anul 2023, doar 14,87% au fost acordate pentru afecţiuni oncologice, pentru mame însărcinate sau pentru mame aflate în îngrijirea copilului bolnav", a menţionat deputatul PNL, la dezbaterea moţiunii simple.

El a spus că aceste concedii medicale acordate în aceste situaţii sunt justificate şi se pot găsi soluţii ca în cazuri speciale să se renunţe la contribuţia pentru Sănătate.

"Acesta este şi motivul pentru care avem deja Camera Deputaţilor în dezbatere proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 115 din 2023 şi am încredere că prin discuţii, inclusiv cu dumneavoastră, colegii de la USR, dacă veţi dori acest lucru, putem veni cu cele mai bune soluţii pentru cei care au cu adevărat nevoie de această facilitate, cu atât mai mult cu cât în forma adoptată de Senat a fost deschisă această posibilitate", a adăugat deputatul liberal.

El a mai susţinut că moţiunea este "incorectă şi nedocumentată", acuzând reprezentanţii USR că, din lipsa proiectelor, se "agaţă de orice în speranţa că vor reuşi să atragă atenţia" înainte de alegeri.

"În 2023 au fost eliberate 3.361.223 concedii medicale, însumând 24.870.933 de zile de concediu medical, iar plăţile pentru acoperirea acestor concedii medicale au fost de 3,7 miliarde lei. Pentru anul acesta avem, de asemenea, un buget alocat pentru concediile medicale de 3,7 miliarde lei, cea mai mare parte fiind destinată acoperirii restanţelor pentru concediile medicale acordate anul trecut. Banii aceştia trebuie să îi dăm tot din bugetul Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate şi va trebui să mai adăugăm la ei. Fiecare dintre noi plătim pentru aceste concedii medicale, cele mai multe, după cum arată datele, nefiind acordate bolnavilor de cancer, mamelor însărcinate sau mamelor care îşi îngrijesc copiii bolnavi", a mai susţinut Bota.

Deputatul PNL a mai menţionat că moţiunea este "ghidată doar de populism" şi nu va reuşi să strângă mai multe voturi decât semnăturile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.