Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Box office-ul japonez a înregistrat în 2018 un total de peste 2 miliarde de dolari

Action News Now
Box office

Box office-ul japonez a înregistrat în 2018 un total de peste 2 miliarde de dolari, reprezentând al treilea cel mai bun an din toate timpurile pentru ţara asiatică, iar numărul de bilete de cinema vândute a fost de 169,2 milioane, scrie news.ro.

Atât încasările, cât şi vânzarea de bilete a scăzut faţă de 2017 cu până la 3%, potrivit cifrelor anunţate marţi de Motion Pictures Producers Association of Japan (Eiren) şi citate de The Hollywood Reporter.

Numărul total al filmelor lansate în 2018 în Japonia, ţară cu 126,8 milioane de locuitori, a fost de 1.192, dintre care 579 au fost producţii străine, cu 14 mai puţine faţă de 2017.

Filmele străine au reprezentat peste 45% din total şi au generat încasări de 920 de milioane de dolari.

„Deşi totalul de încasări a fost mai mic, anul a fost unul puternic”, a spus preşedintele Eiren, Yusuke Okada.

Citește și: Filmul 'Touch Me Not', premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2018, va fi lansat în România pe 15 martie

Filmul care a generat cele mai mari încasări a fost „Bohemian Rhapsody”, lansat în noiembrie, cu 96 de milioane de dolari. El se află acum pe locul al treilea în clasament.

Între producţiile străine importante s-au numărat „Jurassic World”, cu 74 de milioane de dolari încasări, şi „Star Wars: The Last Jedi”, cu încasări de 69 de milioane de dolari.

Cel mai mare succes japonez a fost înregistrat de „Code Blue the Movie”, spin-off al serialului TV omonim, cu încasări de 85 de milioane de dolari. El a fost urmat de cel mai recent film din franciza anime „Conan”, cu 84 de milioane de dolari, şi de „Shoplifters”, candidat la Oscar pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”, cu 42 de milioane de dolari.

Numărul sălilor de cinema a crescut uşor în 2018, în Japonia, la 3.561, iar preţul mediu al unui bilet de cinema a fost de 12 dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.