Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Boxerul britanic Anthony Joshua consideră manifestaţiile un vaccin contra virusului rasismului

www.news.ro
mănuși box

Boxerul britanic Anthony Joshua, campion mondial al greilor la versiunile WBA/IBF/WBO, a declarat, în timpul unui marş ''BlackLiveMatters'' din Marea Britanie, că manifestaţiile din toată lumea cauzate de decesul lui George Floyd reprezintă un vaccin contra virusului rasismului, relatează AFP.

Mişcări de protest în toată lumea cu mesajul ''BlackLiveMatters'' au avut loc sâmbătă, ca răspuns la decesul lui George Floyd, un afro-american care şi-a pierdut viaţa la Minneapolis după o intervenţie brutală a poliţiştilor, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raed Arafat, precizări pentru cei care se întorc în România după 15 iunie. Ce măsuri se vor lua

''Virusul la care fac referire se numeşte rasism. Voi sunteţi vaccinul, eu sunt vaccinul. Să omori un om este de neiertat, dar să-l privezi de drepturile lui, să-l oprimezi, să-ţi baţi joc de el, să-l insulţi, este doar un mod mai lent de a ucide, de a lua sufletul cuiva'', a declarat Joshua la un miting din oraşul său natal Watford.

Campionul britanic a purtat o genunchieră şi în anumite momente s-a deplasat cu ajutorul cârjelor, dar purtătorii lui de cuvânt au precizat că este doar o măsură de precauţie. Joshua a resimţit o înţepătură la genunchiul drept în timpul unui antrenament la începutul săptămânii, dar nu este nimic grav, a explicat anturajul său.

Citește și: De la Academia de Informații a SRI, a ajuns membru al CA la Rompetrol Rafinare. Legătura cu Monica Anisie

Joshua trebuia să-şi apere centura IBF contra bulgarului Kubrat Pulev pe stadionul lui Tottenham Hotspur în data de 20 iunie, dar lupta a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Din cauza măsurilor de precauţie, meciul nu se va disputa înainte de luna octombrie, a apreciat promotorul Eddie Hearn.

George Floyd, un afro-american în vârstă de 46 ani, a murit la Minneapolis pe 25 mai, după ce Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb, l-a apăsat cu genunchiul pe gât mai mult de opt minute. Ofiţerul, în vârstă de 44 ani, care a fost concediat a doua zi, a fost arestat şi acuzat de omor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.