Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașovul este primul județ din țară în care se construiește un aeroport în ultimii 50 de ani, contractul fiind semnat de Consiliul Județean

MFE
Aeroport Iasi

Brașovul este singurul județ din țară în care se construiește un aeroport în ultimii 50 de ani, contractul pentru realizarea terminalului de pasageri fiind semnat de Consiliul Județean, transmite MEDIAFAX.

Citește și: Guvernul face anunțul! Cât va mai funcționa Centrala de la Cernavodă

Președintelui Consilul Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea, a declarat că aeroporul din Brașov este o „așteptare veche” a locuitorilor din județ.

„Este o așteptare veche a brașovenilor. Suntem primul județ în care, după 50 de ani, în România se construiește un aeroport, cu eforturi proprii. Este extrem de necesar. Brașovul este cel mai important județ din punct de vedere turistic. Suntem în top ca și destinație turistică, suntem singurul județ care nu avem nici măcar 1 km de autostradă. Sperăm ca până la final de 2020 să reușim finalizarea infrastructurii, iar din anul 2021 să începem operarea aeroportului, dacă nu apar complicații în viitoarele proceduri de achiziții”, a declarat Veștea.

Citește și: Alexandru Cumpănașu reacționează după ce INML a finalizat raportul în cazul nepoatei sale: Mi se pare normal să nu mai fie minciuni

Contractul pentru obiectivul „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații Obiectul Terminal de pasageri” a fost semnat miercuri, după ce CNSC a respins contestația depusă de o firmă.

Contractul are o valoare de peste 145 de milioane de lei, iar asocierea celor trei firme, cu care s-a semnat contractul, are la dispoziție 12 luni, trei pentru realizarea proiectului tehnic și nouă luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de construcții și instalații pentru Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Citește și: DNA a dat verdictul! Sorin Blejan și soția sa trimiși în judecată – au fost acuzați de luare de mită

„Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp, după o soluție arhitecturală realizată de celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan”, au anunțat reprezentanții CJ Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.