Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brăila: Peste 3.000 de porci vor fi omorâți într-o fermă în care a fost descoperit virusul pestei porcine

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Peste 3.000 de porci vor fi omorâți într-o fermă din județul Brăila în care a fost descoperit virusul pestei porcine. Alte focare au fost descoperite în gospodării țărănești unde vor fi aplicate măsuri asemănătoare, transmite Mediafax.

Pesta porcină face prăpăd în județul Brăila unde mii de porci au fost sau urmează să fie eutanasiați ca măsură de prevenire a răspândirii virusului. În luna iulie, 17 focare au fost descoperite în județ, printre acestea aflându-se și o fermă din orașul Însurăței cu mii de porci.

Pesta porcină a mai apărut în gospodării din localitățile Bărăganu, Chiscani, Ianca, Măxineni, Siliştea, Şuţeşti şi Vădeni. Toți porcii din gospodăriile afectate au fost sau urmează să fie eutanasiați, iar proprietarii animalelor vor fi despăgubiți conform legii, au anunțat autoritățile brăilene.

Citește și: Cele două adolescente dispărute au fost găsite; niciuna nu a fost victima vreunei agresiuni

„Focarul a fost descoperit luni, miercuri a venit confirmarea de la laborator și tot miercuri am început să eutanasiem animalele. Probabil, joi seara terminăm. Fiind vorba despre o fermă am introdus restricții de circulație, pentru mașini, pentru oameni. Acolo sunt aproximativ 3.300 de porci, în județ nu mai avem cazuri asemănătoare. Mai sunt focare de pestă doar în gospodării din câteva localități, sunt porci puțini. Oamenii vor fi despăgubiți. Nu sunt probleme cu banii”, a declarat directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila, Gicu Drăgan.

În județul Brăila sunt cele mai mari ferme de creșterea porcilor din țară. Anul trecut, crescătorii de porci din Brăila au fost loviți în plin de pesta porcină, peste o sută de mii de animale fiind eutanasiate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.