Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașov: au fost înregistrate 20 de sesizări privind nereguli la votare

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri locale 2020 vot

Un număr de 20 de sesizări privind săvârşirea unor nereguli în procesul de votare au fost înregistrate la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Braşov, patru dintre acestea confirmându-se în urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a informat, duminică după-amiază, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisar Alina Ivan, relatează Agerpres.

"De la începutul procesului de votare, la nivelul IPJ Braşov au fost semnalate 20 de sesizări, dintre care 4 s-au confirmat. Poliţiştii braşoveni au întocmit două dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals şi uz de fals, respectiv de corupere a alegătorului. Totodată, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.600 de lei", a precizat Ivan.

Aceasta a mai precizat că şase persoane din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Braşov şi-au exercitat dreptul de a vota, iar o persoană aflată în arest la domiciliu a votat prin intermediul urnei speciale.

"Până în prezent, pe raza judeţului Braşov, procesul electoral s-a desfăşurat fără producerea unor incidente deosebite pe linie de ordine publică. Toate sesizările ce au conţinut aspecte de natură electorală au fost verificate cu promptitudine de către echipele speciale de cercetare constituite în acest sens la nivelul IPJ Braşov. Forţele MAI se află în teren pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în cele 457 de secţii de votare, în 279 de locaţii. Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine şi siguranţă a fost suplimentat cu efective pentru îndeplinirea sarcinilor în cele mai bune condiţii. Pentru un plus de siguranţă au fost constituite rezerve de intervenţie capabile să intervină în cel mai scurt timp", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.