Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașov Running Festival anunță că au început înscrierile pentru cursele de amatori: competiția va reuni și atleți din top 20 mondial

Brasov running

Organizatorii Brașov Running Festival anunță că au început înscrierile pentru cursele de amatori. Competiția are loc în 9-10 septembrie 2023 și va reuni atleți din top 20 mondial în concursul profesioniștilor.

Evenimentul reunește două curse dedicate profesioniștilor - tRUNsylvania International 10K și European Road Mile

Premiile competițiilor dedicate atleților profesioniști depășesc 50.000 de dolari

„Toți amatorii care doresc să se bucure de mai mult decât o cursă de alergare se pot înscrie pe brasovrun.ro.” anunță organizatorii.

Peste 3.000 de alergători și zeci de mii de spectatori sunt așteptați la cel mai important eveniment atletic al anului în România

Brașov Running Festival, singura și prima competiție de alergare pe șosea din România certificată World Athletics Elite Label, dar și unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei, lansează cea de-a treia ediție și dă startul înscrierilor. Evenimentul va avea loc la Brașov, în cartierul Coresi, în perioada 9 – 10 septembrie 2023. Acesta va cuprinde curse dedicate amatorilor, dar și două curse certificate dedicate atleților - profesoniști tRUNsylvania International 10K și European Road Mile.

Daniel Santa, directorul competiției, susține că la startul competițiilor profesioniste „se vor alinia la start atleți din Top 20 mondial”.

Potrivit afirmațiilor sale, Certificarea Elite Label, acordată de World Athletics (Federația Internațională de Atletism) confirmă nivelul de organizare de top, competiția de la Brașov fiind alături de doar alte 20 de astfel de evenimente sportive la nivel european.

„Traseul ales pentru desfășurarea cursei de profesioniști tRUNsylvania International 10K s-a dovedit a fi unul dintre cele mai rapide din lume, plasând Brașov Running Festival pe locul 10 în rândul celor mai performante curse de alergare pe șosea din lume în 2022, surclasând curse celebre precum cele din New York, Boston, Madrid, Roma, Istanbul sau Paris. Acest aspect face ca evenimentul să fie unul extrem de dorit de către mari atleți ai lumii care își doresc să doboare noi recorduri”, a mai spus Daniel Santa.

De altfel, în ediția anterioară, 3 din cele mai rapide 10 rezultate pe 10 KM din toate timpurile au fost realizate în cadrul cursei de la Brașov, iar recordul mondial la proba feminină de 10 KM a fost ratat pentru doar 6 secunde.

Evenimentul din acest an va cuprinde și o cursă dedicată special atleților profesioniști europeni, pe un traseu de 1 milă - European Road Mile.

În ceea ce privește întrecerile pentru amatori, acestea vor fi dedicate atât adulților, cât și juniorilor (restricționat pers. născute după 1 ian. 2007) și copiilor (restricționat pers. născute după 1 ian. 2010 / 2012).

Astfel, în prima zi a competiției vor avea loc competițiile pentru juniori și copiii, de 3.000 M, 1.200 M și 800 M, cât și o cursă dedicată exclusiv femeilor (Cursa feminină pe tocuri). În cea de-a doua zi a evenimentului vor avea loc cursele de amatori de 5 si 10 KM, dar și cea dedicată persoanelor aflate în scaun cu rotile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.