Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Brașovul a atras jumătate dintre turiștii care au vizitat, în iunie, Regiunea Centru

Shape Energy
Brasov oras

Jumătate dintre turiştii înregistraţi în iunie în Regiunea Centru au ales ca destinaţie judeţul Braşov. La polul opus s-a situat Harghita, care a reușit să atragă cei mai puțini turiști, potrivit unui comunicat al Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Alba, potrivit brasovstiri.ro.

În Regiunea Centru au fost în iunie înregistraţi în structurile de primire turistică 58.245 de turişti, reprezentând 17,4% din totalul la nivel naţional. Cei mai mulţi, aproape 27.000, adică 46,2%, au fost în judeţul Braşov în vreme ce în Harghita au fost înregistraţi în iunie doar 2.355 de turişti, adică 4,1% din total.

Hotelurile au fost preferate de 48,0% dintre turişti, în vreme ce pensiunile agroturistice au fost alese de 20,8%, iar pensiunile turistice de numai 18,8%.

CITEȘTE ȘI: COVID-19: Care sunt cele șase tratamente care au dat roade până acum

În luna iunie, românii au reprezentat 97,4% din numărul total de turişti înregistraţi la nivelul Regiunii Centru. Au fost însă şi 1.535 de turişti străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna iunie de 10,8% pe total structuri de cazare turistică, sub nivelul calculat pe ţară (13,8%). Judeţul Mureş a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare (14,1%), fiind urmat de Alba (13,9%), Covasna (12,8%), Sibiu (12,0%), Braşov (9,6%) şi Harghita (7,5%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.